Foto: Privātais arhīvs
Vasarā, kad uznāk konservēšanas drudzis, arī man gribas piedalīties un iespundēt ogu garšu burciņā, bet ievārījumi un kompoti nav mans lauciņš. Toties liķiera pagatavošana gan nav raķešzinātne. Ja tas ir pa spēkam man, tad to var paveikt katrs!
5Sastāvdaļas
viegli

Sastāvdaļas

1 kgupenes0.7 ldegvīns500 gbrūnais cukurs30 gingvers vaniļas pāksts

Sagatavošana

1

Upenes liķierim nav ieteicams lasīt iepriekšējā dienā, jo tās ātri bojājas. Tāpēc saulainā pēcpusdienā nolasi ogas, lai vakarpusē varētu ķerties pie dzēriena gatavošanas.

2

No kātiņiem attīrītas ogas ber trīslitru burkā, tad ber brūnā cukura kārtu, pievieno ingvera gabaliņus un daļu vaniļas pāksts, un sēkliņu masu. Šeit atradīsi video padomu, kā meistarīgi izņemt sēkliņas no vaniļas pāksts.

3
Vari veidot vairākas šādas ogu un cukura kārtas, bet ja negribas ķēpāties, ber burkā visu tāpat, alkohols tiks klāt visam.
Foto: Privātais arhīvs
4
Kad ogas, cukurs, ingvers un vaniļa ir burkā, pārlej visu ar degvīnu, nekas nav jāapmaisa, ogas nav arī jāsaspaida. Burkai uzliec vāku un noliec tumšā vietā uz diviem mēnešiem. Degvīns izvilks no ogām garšu un krāsu, no cukura – saldumu.
Foto: Privātais arhīvs
5
Pēc diviem mēnešiem atver burku un nogaršo brūvējumu. Ja vēlies maķenīt saldāku liķieri, pieber vēl nedaudz cukuru un uz pāris nedēļām bāz atpakaļ tumšajā plauktā.
6

Pēc tam visu izfiltrē caur marli, pildi glītās burkās un malko drēgnos vakaros!

Lai labi garšo!

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!