Foto: Shutterstock
Vienkārši pagatavojams upeņu sīrups, kas noderēs vienkāršiem padzērieniem, kokteiļiem ar ledu un citiem dzērieniem. Ar doto proporciju daudzumu sanāks divas sīrupa pudeles.
30Minūtes
3Sastāvdaļas
viegli

Sastāvdaļas

1 kgupenes500 gcukurs2 citronu sula

Sagatavošana

1

Pirms ķerties pie sīrupa vārīšanas, sagatavo nepieciešamos piederumus – lielu katlu, marli, sterilizētu piltuvi un sterilizētas pudeles sīrupam.

2

Karsē upenes – ogas saber katlā, pārber ar cukuru un pielej aptuveni divas glāzes ūdens. Maisot karsē, līdz cukurs izkusis.

3

Pēc tam karsē upenes aptuveni 8-10 minūtes, līdz tās sākušas suloties. Lai iegūtu vairāk sulas, ogas var paspaidīt ar kartupeļu stampiņu vai koka karoti.

4

Kad ogas gatavas, iemaisa virumā svaigi spiestu citronu sulu. Pudelē ievieto lielo piltuvi, bet tajā ieklāj marli. Upeņu sīrupu lej virs marles pudelēs, lai sīrupā nepaliktu miziņas.

5

Kad pudeles sapildītas, tās aizkorķē un atdzesē. Sīrupu glabā tumšā un vēsā vietā vai ledusskapī.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!