Foto: DELFI
Jau vairākus gadus turos pie vienas – klasiskās Ņujorkas siera kūkas receptes, kuru pilnveidoju atbilstoši sezonai. Ziemā, ap Jaunā gada laiku cepumu pamatnes vietā izmantoju piparkūkas. Bet vasarā ļauju vaļu iztēlei un papildinu siera kūku ar ogām. Šoreiz - zemenēm, kuras paslēpu kūkas iekšienē. Tam visam pāri mazliet rūgtenas šokolādes kārtiņa, kurā skaisti gozējas zemeņu sirdis.
720Minūtes
17Sastāvdaļas
vidēji

Sastāvdaļas

Porcijas: 12
PAMATNEI:2 paciņas Selga šokolādes cepumi100 gizkausēts sviests KŪKAI:750 gsvaigais siers120 gcukurs2 ĒKmilti3 olas60 mlsaldais krējums1 citrona miziņa35 zemenes VIRSKĀRTAI:100 mlsaldais krējums150 gtumšā šokolāde5 zemenes PIEDERUMI: apaļā kūkas forma

Sagatavošana

1

Vispirms sagatavo kūkas pamatni – blenderī sasmalcina cepumus un izkausē sviestu. Abas sastāvdaļas sajauc, lai veidotos mīksta cepumu drumslu masa.

2

Cepumu un sviesta masu izklāj kūkas formas pamatnē, kurā pirms tam izklāts cepamais papīrs. Cepuma masu nopresē stingri un formu liek ledusskapī, lai pamatne sastingtu.

3

Tikmēr liek sildīties cepeškrāsni līdz 180 grādiem.

4

Gatavo siera kūkas masu – svaigo sieru sakuļ ar miksera palīdzību kopā ar cukuru, miltiem, olām, saldo krējumu un sarīvētu citrona miziņu.

5

Kad masa gatava, no ledusskapja ņem laukā kūkas formu un izliek formas pamatnē svaigas zemenes tā, lai to spicais gals būtu pavērsts uz augšu.

6

Pēc tam zemenēm pa virsu kūkas formā lej svaigā siera masu. Kūku liec cepties cepeškrāsnī.

7

Cep aptuveni 20 minūtes 180 grādos. Pēc tam cepeškrāsns temperatūru samazina līdz 120 grādiem, un kūku cep vēl 60 līdz 90 minūtes.

8

Kad kūka izcepusies, to ņem laukā no cepeškrāsns un atdzesē.

9

Tikmēr gatavo šokolādes virskārtu.

10

Karstumizturīgā traukā uz plīts karsē saldo krējumu. Kad no tā ceļas garaiņi, krējumā ieber tumšās šokolādes gabaliņus un maisa.

11

Šokolādi karsē uz lēnas uguns, regulāri maisot, kamēr tā izšķīst, un ir iegūta spīdīga šokolādes mērces masa. Tad ņem nost no uguns, nedaudz padzesē un tad lej pa virsu siera kūkai, ar konditorejas lāpstiņu vai karoti, izlīdzinot to pa visu kūkas virsmu.

12

Kūkai ļauj piecas minūtes atdzist un šokolādei nedaudz sastingt. Pēc tam liek uz tās uz pusēm pārgrieztas, nosusinātas zemenes, viegli piespiežot.

13

Kūku ar visu formu liek uz nakti ledusskapī. Ēd nākamajā dienā, kad tā sastingusi un izņemta no formas.

Lai labi garšo!

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!