Kulinārijas klasika – vafeles – daudziem no mums asociējas ar bērnības garšu un smaržu. Kādēļ gan to neiedzīvināt savā virtuvē? Taču ir viens noteikums – krēmīgā mērce jāpagatavo pašiem! "Es ilgi meklēju ideālo vafeļu recepti – izrādījās, kas vajadzēja vien pievienot mīklai "Speculoos" cepumus un pasniegt tās ar paštaisītu lazdu riekstu – šokolādes mērci! Ideāli katru reizi! Mazliet ar asumiņu, un daudz šokolādes, ar bagātīgu garšu – viss kopā neatvairāmi gardi," tā par recepti stāsta šefpavārs Hestons Blūmentāls.
30Minūtes
15Sastāvdaļas
viegli

Sastāvdaļas

Porcijas: 4
2 ĒKaugu eļļa200 glazdu rieksti3 TKpūdercukurs2 TKkakao340 gpiena šokolāde TKvaniļas ekstrakts šķipsnasāls50 gsaberzti "Speculoos" cepumi vai citi, kam ir asa garša30 golīveļļa250 gmilti2 olas20 gpūdercukurs7 gcepamais pulveris425 gpiens3 TK"Speculoos" pulveris (var iztikt bez)

Sagatavošana

1

Lai pagatavotu šokolādes un riekstu mērci, vispirms apgrauzdē lazdu riekstus 160°C 25–30 minūtes. Šokolādi izkausē. Apgrauzdētos riekstus sasmalcina blenderī, pēc tam pievienojot arī izkausēto šokolādi un eļļu. Kad masa vienmērīga, tai pievieno arī kakao un pūdercukuru, kā arī vaniļas ekstraktu un sāli.

2

Mērci sablendē līdz vienmērīgai konsistencei, izkāš caur sietu un atdzesē ledusskapī.

3

Tikmēr gatavo vafeles – bļodā saber visas sausās sastāvdaļas. Pievieno tām olas, pienu un samaisa, līdz masa vienmērīga. Beigās vafeļu mīklā iejauc olīveļļu. Vafeles cep vafeļu pannā, līdz tās gatavas.

4

Vafeles pasniedz, kamēr vēl siltas, virsū liekot lazdu riekstu krēmu, saldējumu un, ja tīk, saputotu saldo krējumu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!