Foto: DELFI
Ziemas sezonā gatavojam ātro tomātu zupas versiju no konservētajiem tomātiem, taču vasarā un laikā, kad vēl pieejami dārza tomāti, būtu grēks ko tādu darīt. Lai tomāti atdotu labākās garšas īpašības un padotos blendēšanai, vispirms tie jāizcep cepeškrāsnī. Pateicoties tām minūtēm krāsnī, tomātu zupu izdosies pagatavot bez buljona vai papildu škidruma.

Nomizo sīpolu un sagriež smalkākās daivās. Nomizo ķiploka daivas un sagriež uz pusēm. Arī tomātus sagriež smalkākās daivās (ar visu mizu).

Foto: DELFI

Sagatavotās veltes liek uz cepamās plāts, kur jau iepriekš ieklāts cepampapīrs. Pārber sāli, piparus, kaltēto baziliku, apslaka ar medu vai pārber ar brūno cukuru.

Cep cepeškrāsnī aptuveni 20 minūtes, līdz tomāti jau sacepušies un sīpoli kļuvuši caurspīdīgi.

Foto: DELFI

Izcepto (arī šķidrumu) pārlej katlā vai krūzes blenderī un ļauj ierīcei sasmalcināt visu viendabīgā zupas konsistencē. Vajadzētu būt tā, ka zupa ir gana šķidra, bet pēc nepieciešamības var pieliet karstu ūdeni, buljonu vai saldo krējumu papildu sātam.

Sablendēto zupu lej bļodiņā, pārber saplucinātu baziliku un sarīvētu cieto sieru. Pasniedz ar siltu graudu maizes šķēli.

Voila!

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!