Kārdinoši un gardi svaigie salāti ar zemenēm un vistas gaļu. Pievieno klāt mazliet magoņu sēkliņu kraukšķīgumam un siera bumbas sātīgumam. Recepti piedāvā Justīne un Monika no bloga "Divi10.com".
12Sastāvdaļas
vidēji

Sastāvdaļas

2 saujasspināti3 siera bumbas, piemēram, "Trikata" Sniega bumbas ar burkāniem zemenes1 laims1 vistas krūtiņa sarkanais sīpols2 TKmedus olīveļļa1 ĒKmagoņu sēklas1 TKbalzamiko sāls pipari

Sagatavošana

1

Gatavo vistas marinādi: Trauciņā samaisi pusi no nepieciešamā medus ar puslaima sulu un balzamiko. Pievieno vistai un atstāj marinēties vismaz 30 minūtes.

2

Tikmēr sagriez zemenes un sīpolu.

3

Gatavo salātu mērci: atlikušo medu samaisi ar atlikušo laima sulu, aptuveni ēdamkaroti eļļas un pievieno magoņu sēklas.

4

Pannā liec cepties marinēto vistu. Cepšanās laikā vistai pievieno sāli un piparus pēc garšas. Kad gatava un atdzisusi, sagriez biezās šķēlēs.

5

Traukā kārto spinātus ar zemenēm un sīpoliem, pārlej pāri salātu mērcīti. Tad visam uzbirdini "Sniega bumbas" un virsū kārto vistas šķēlītes.

Baudi kā vieglu un vasarīgu maltīti karstā dienā.

Padoms: siltā laikā vista noteikti garšos daudz labāk, ja to pagatavos ārā uz grila.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!