Foto: Privātais arhīvs
Sīpolu un cauraudzīša mērci Sīpolu ceļa konkursam piesaka Māra.
25Minūtes
4Sastāvdaļas
viegli

Sastāvdaļas

Porcijas: 4
3 vidēji lieli sīpoli100 gžāvēts cauraudzītis200 gkrējums nedaudz taukvielu – eļļas/sviesta/cūku tauku (pēc izvēles) cepšanai

Sagatavošana

1

Sīpolus sagriež apmēram puscentimetru biezās ripiņās un sadala pa riņķīšiem.

2

Žāvēto gaļu sagriež sīkos kubiņos.

3

Pannā uzkarsē nedaudz taukvielas un mazliet apcep žāvēto cūkgaļu.

4

Pievieno sīpolus un maisot uz lēnas uguns apcep sīpolus, līdz tie kļūst caurspīdīgi. Sīpoli rūpīgi jāpieskata, jo piedeguši sīpoli dos rūgtumu un samaitās visu mērci.

5

Tad pievieno skābo krējumu un uz ļauj tam uzkarsēties, bet nevāra. Pēc garšas pievieno sāli. Uzliek vāku un ļauj visam minūtes 10 nostāvēties un savilkties.

6

Ja negribas tik treknu mērci, tad krējumu var ņemt arī 12% un pat to šķaidīt ar ūdeni, tiesa mērce būs šķidrākas konsistences un mazliet tomēr zaudēs no savas pareizās garšas.

Pasniedz ar vārītiem kartupeļiem, ceptu gaļu un skābētiem gurķīšiem.

Labu apetīti!

Šī recepte piedalās konkursā, kura galvenā balva ir ceļojums divām personām uz Peipusa reģionu Igaunijā, kurā viens no apskates objektiem ir arī slavenais Sīpolu ceļš.

Vai arī tavā virtuvē sīpols ir neatņemama ēdiena sastāvdaļa? Pagatavo līdz 7. augustam savu mīļāko ēdienu, kurā sīpols ir viena no galvenajām sastāvdaļām, nofotografē gala rezultātu, pieraksti recepti un pagatavošanas gaitu un sūti uz receptes@delfi.lv (ar norādi "Sīpolu ceļa konkurss"). Uzvarētāju noskaidrosim 16. augustā.

Ar konkursa noteikumiem iepazīsties šeit.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!