Ja grēcīgi saldais, ar karameli un zemesriekstiem bagātais batoniņš ir tevis iecienīts našķis, noteikti pamēģini pats pagatavot vegāno versiju šim gardumam. Vienkārši un dievīgi garšīgi, tā ''Tasty'' par alternatīvo batoniņa recepti stāsta Ieva Preisa.
15Minūtes
11Sastāvdaļas
viegli

Sastāvdaļas

KARAMELEI:10 gab.dateles (bez kauliņa)60 mlmandeļu vai citu riekstu piens1 ĒKzemesriekstu sviests1 saujazemesrieksti NUGAI:70 gzemesriekstu sviests3 ĒKkoksriekstu skaidiņas4 ĒKcukura sīrups GLAZŪRAI:150 gtumšā šokolāde (vegānā)

Sagatavošana

1

Gatavo karameli. Traukā liek dateles bez kauliņiem, aplej ar riekstu pienu, pievieno zemesriekstu sviestu un ar blendera palīdzību sasmalcina sastāvdaļas viendabīgā masā. Iemaisa veselus zemesriekstus (lobītus).

2

Gatavo nugu. Vispirms dzirnaviņās vai tīrā blenderī sasmalcina kokosriekstu skaidiņas pēc iespējas smalkākā pūderī, gluži kā miltos. Bļodā sajauc zemesriekstu sviestu ar cukura sīrupu un kokosriekstu miltiem. Masai jāsanāk ķepīgai, bet viendabīgai.

3

Ņem talkā kādu trauku*, ieklāj tajā cepamo papīru vai pārtikas plēvi. Traukā vispirms izlīdzina karameļu masu ar riekstiem. To pārsmērē ar nugas masu un liek trauku saldētavā uz divām stundām.

4

Izņem trauku no saldētavas, noņem pielipušo papīru no sasaldētās masas un sagriež to vairākās šķēlēs.

5

Ūdens peldē izkausē šokolādi. Sagrieztos batoniņus pa vienam iemērcē šokolādē ar dakšiņas palīdzību un apviļā tos. Liek uz dēlīša vai restītes, lai var notecēt liekā šokolāde un sastingt glazūra.

*Šim sastāvdaļu daudzumam vajadzētu trauku ar 0,5 l tilpumu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!