Foto: Leaving Big

Latvijas pirmā Vegānfestivāla gaidās, kas norisināsies jau šī gada 26.augustā K.K. fon Stricka villā, Madara un Toms no "Leaving Big" iesaka pagatavot vegānisku siera kūku ar sulīgām sezonas avenēm.

7Sastāvdaļas
vidēji

Sastāvdaļas

200 gpilngraudu cepumi80 mlvegāniskais sviests510 gvegāniskais krēmsiers300 gIndijas rieksti (2-4 h mērcēti)200 gcukurs1 TKvaniļas ekstrakts1 citrons (sula un rīvēta miza)

Sagatavošana

1

Cepeškrāsni iepriekš uzsilda līdz 170 grādiem.

2

Gatavo pamatni. Kūkas veidnes malas un pamatni izklāj ar cepamo papīru. Lai tas turētos pie veidnes malām, tās var iesmērēt ar olīveļļu vai sviestu.

3

Izmantojot virtuves kombainu, sasmalcina cepumus. Sasmalcinātajiem cepumiem pievieno sviestu un visu samīca viendabīgā masā. Iegūto masu vienmērīgi izlīdzina pa kūkas veidni.

4

Gatavo pildījumu. Izmērcētus Indijas riekstus, cukuru, vaniļas ekstraktu, citrona miziņu un sulu liek blenderī, visu sajauc, līdz izveidojas viendabīga masa.

5

Ja blenderis ir pietiekami jaudīgs, maisījumam pievieno krēmsieru un turpina jaukt. Ja nē, krēmsieru un sagatavoto maisījumu ieliek bļodā un turpina jaukt ar putojamo slotiņu.

6

Iegūto maisījumu liek kūkas veidnē un izlīdzina. Dekorē ar avenēm vai citām ogām pēc izvēles. Kūku cep 50-60 minūtes.

7

Ļauj kūkai atdzist. Tā garšos vēl labāk, ja pāris stundas ļaus tai nostāvēties ledusskapī.

Foto: Leaving Big

Lai labi garšo!

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!