Cepeškrāsni iepriekš uzsilda līdz 170 grādiem.

Gatavo pamatni. Kūkas veidnes malas un pamatni izklāj ar cepamo papīru. Lai tas turētos pie veidnes malām, tās var iesmērēt ar olīveļļu vai sviestu.

Izmantojot virtuves kombainu, sasmalcina cepumus. Sasmalcinātajiem cepumiem pievieno sviestu un visu samīca viendabīgā masā. Iegūto masu vienmērīgi izlīdzina pa kūkas veidni.

Gatavo pildījumu. Izmērcētus Indijas riekstus, cukuru, vaniļas ekstraktu, citrona miziņu un sulu liek blenderī, visu sajauc, līdz izveidojas viendabīga masa.

Ja blenderis ir pietiekami jaudīgs, maisījumam pievieno krēmsieru un turpina jaukt. Ja nē, krēmsieru un sagatavoto maisījumu ieliek bļodā un turpina jaukt ar putojamo slotiņu.

Iegūto maisījumu liek kūkas veidnē un izlīdzina. Dekorē ar avenēm vai citām ogām pēc izvēles. Kūku cep 50-60 minūtes.

Ļauj kūkai atdzist. Tā garšos vēl labāk, ja pāris stundas ļaus tai nostāvēties ledusskapī.

Vegāniska siera kūka ar avenēm
Foto: Leaving Big

Lai labi garšo!

Kāda ir Tava iecienītākā recepte? Pastāsti to citiem, sūti recepti ar foto uz receptes@delfi.lv. Interesantākās idejas publicēsim Tasty.lv recepšu katalogā. Ik mēnesi izvēlēsimies vienu, interesantāko recepti, kuras autoru gaida vērtīga balva no Tasty.lv!