Ziemas periodā jo īpaši cilvēkiem, kas neēd gaļu jeb veģetāriešiem, nereti ir krietni sarežģītāk izdomāt jaunas ierosmes gardām maltītēm. Veselīgas ēšanas kustības "Aikāgaršo!" šefpavārs Normunds Baranovskis piedāvā ideju maltītei bez gaļas - veģetāro čili ar pupiņām.
45Minūtes
18Sastāvdaļas
viegli

Sastāvdaļas

Porcijas: 4
400 gkonservētas četru veidu pupiņas 'Rimi'200 gkonservēta, vārīta vai saldēta kukurūza1 gab.burkāns2 šalotes sīpoli4 ķiploka daiviņas1 sarkanā paprika400 mltomātu biezenis 'I love eko'2 ĒKVusteras mērce200 mldārzeņu buljons1 TKkumīns jeb romiešu ķimenes1 čili pipars1 citronzāle1.5 šķipsnaingvers zaļumi (kinza, lociņi, pētersīļi) pēc garšassāls, pipari pēc garšasbrūnais cukurs PĒC IZVĒLES:8 tortiljas plāceņi

Sagatavošana

1

Sagriež mazos gabaliņos sīpolus, burkānu un papriku un apcep.

2

Pievieno uz pusēm sagrieztu citronzāli, smalki sagrieztu čili un ķiplokus, pieber kumīnu.

3

Pievieno dārzeņu buljonu vai ūdeni un vāra 10 minūtes.

4

Kad buljons nedaudz novārījies, pievieno tomātu biezeni, Vorčesteras mērci, ingveru un brūno cukuru, turpina visu vārīt, līdz masa sāk nedaudz sabiezēt.

5

Pievieno pupiņas un kukurūzu, ja nepieciešams, pievieno sāli un piparus vai vēl čili.

6

Pasniedz ar zaļumiem un tortiljas maizi.

Ieteikums! Izmēģini gatavo masu ietīt lavašā, pievienojot nedaudz rīvēta siera un apcepot kraukšķīgus uz pannas vai cepeškrāsnī.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!