Foto: Shutterstock
Īpaši greznas vēja kūkas ar aprikožu krēmu.
80Minūtes
12Sastāvdaļas
grūti

Sastāvdaļas

Porcijas: 10
1 glāzeūdens1 glāzekviešu milti100 gsviests5 gab.olas1 šķipsnasāls APRIKOŽU KRĒMAM:2 gab.olas0.5 glāzeaprikožu ievārījums4 ĒKcukurs200 gsviests4 gab.aprikozes (lielas un gatavas ) pūdercukurs

Sagatavošana

1

Gatavo plaucēto mīklu: Ūdeni kopā ar sāli un sviestu uzvāra, verdošā ūdenī maisot ber visus miltus un maisot karsē, līdz mīkla saveļas kamolā un atlec no katla malām. Nedaudz atdzisušā mīklā pa vienai iemaisa olas.

2

Mīklu liek pergamenta turziņā, kurā ielikts robots konditorejas uzgalis(tillīte) un uz sagatavotas plāts izspiež apaļas vai garenas kūciņas.

3

Pirmās 15 min nedrīkst atvērt cepeškrāsni, kūkām jāizcepas brūnām, sausām, stingrām, ar tukšu vidu.

4

Aprikožu krēms:
Olu dzeltenumus atdala no baltumiem. Baltumus sakuļ stingrās putās, tad pievieno pūdercukuru un kuļ līdz cukurs izkusis. Dzeltenumus sakuļ ar pūdercukuru. Olu baltumos iecilā dzeltenumus, iegūto masu liek ūdens peldē un kuļ līdz masa sabiezē.

5

Sviestu sakuļ ar ievārījumu. Pa porcijām iekuļ olu masu. Aprikožu krēmu pilda konditorejas maisiņā ar tievu, garu uzgali un noliek ledusskapī.

6

Aprikozes nomazgā, nosusina un sagriež mazos kubiņos. Vēja kūkas pārgriež uz pusēm. Uz apakšējās daļas liek aprikožu kubiņus, uzpiež krēmu, uzliek virsiņu un nedaudz piespiež.

7

Vēja kūkas kārto uz šķīvja, pārkaisa ar pūdercukuru un 2 - 3 stundas tur ledusskapī.

Iesūtīja: Ieva

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!