Foto: Shutterstock
Vēja kūkas ar vārīto krēmu un banāniem - būs katra gatavošanas mirkļa vērtas.
90Minūtes
15Sastāvdaļas
vidēji

Sastāvdaļas

1 glāzeūdens1 glāzemilti100 gsviests5 gab.olas šķipsnasāls VĀRĪTAJAM KRĒMAM:1 glāzepūdercukurs200 gsviests2 gab.olas0.5 glāzepiens2 gab.gatavi banāni vaniļas cukurs sāls DEKORĒŠANAI: tumšā šokolāde

Sagatavošana

1

Ūdeni kopā ar sāli un sviestu uzvāra, verdošā ūdenī maisot ber visus miltus un maisot karsē, līdz mīkla saveļas kamolā un atlec no katla malām.

2

Nedaudz atdzisušā mīklā pa vienai iemaisa olas.

3

Mīklu liek pergamenta turziņā, kurā ielikts robots konditorejas uzgalis (tillīte) un uz sagatavotas plāts izspiež apaļas vai garenas kūciņas.

4

Pirmās 15 min nedrīkst atvērt cepeškrāsni, kūkām jāizcepas brūnām, sausām, stingrām, ar tukšu vidu.

5

Vārītais krēms:

6

Pienu ielej katlā, pievieno 1/3 pūdercukura, maisot karsē uz maza uguns, līdz pūdercukurs izkusis. Atdzesē.

7

Olas sakuļ ar 2 ĒK pūdercukura un pa porcijām ielej piena masā.

8

Sviestu sagriež gabaliņos, liek traukā un ar mikseri kuļ.

9

Pa porcijām pievieno piena masu un kuļ līdz veidojas gaisīga, viendabīga masa.

10

Banānus nomizo, saspiež putriņā kopā ar atlikušo pūdercukuru.

11

Pievieno krēmam un kuļ 2 - 3 minūtes.

12

Iegūto krēmu pilda konditorejas maisiņā ar tievu, garu uzgali un noliek ledusskapī uz 20 - 25 minūtēm.

13

Vēja kūkas pilda ar krēmu - no apakšas vai sāniem iedur konditorejas uzgali un pilda ar krēmu.

14

Vēja kūkas kārto uz šķīvja, pārleja ar kausētu šokolādi un uzglabā ledusskapī līdz pasniegšanai.

Iesūtīja: Ieva

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!