Foto: Shutterstock
Gaisīgās un gardās vējakūkas.
55Minūtes
5Sastāvdaļas
vidēji

Sastāvdaļas

150 mlūdens60 gsviests75 gmilti2 gab.olas1 šķipsnasāls

Sagatavošana

1

Katlā ielej ūdeni un ieliek sagrieztu sviestu, silda, kamēr sviests izkūst un tad to uzvāra.

2

Katliņu noņem no uguns, pievieno izsijātus miltus un šķipsniņu sāls.

3

Visu maisa, līdz mīkla saiet mīkstā kamolā.

4

Atdzesē kādas 5-10 minūtes un tad pakāpeniski pievieno viegli sakultas olas.

5

Jākuļ spēcīgi, tad mīkla būs viendabīga un spīdīga.

6

Cepamo plāti ietauko ar sviestu un apslaka ar ūdeni. Mīklu liek konditorejas maisiņā un izspiež 5-7 cm garas desiņas (cik nu lielas kūciņas grib).

7

Apziež ar sakultu olu un liek 220*C cepties kādas 10 minūtes, tad samazina karstumu uz 190*C un cep vēl 20 minūtes.

8

Ņem ārā un vai nu pārgriež uz pusēm un atdzesē vai vienkārši taisa iegriezumu sānos.

9

Pildīt var ar sakultu biezpiena un putukrējuma masu.

Iesūtīja: Sanchulis

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!