Foto: Shutterstock
Pieneņu sīrupu varēsi izmantot gan kā gardu našķi, gan dažādu saldu kārumu gatavošanai, gan ārstnieciskos nolūkos, jo tautas medicīna to iesaka pievienot siltai tējai saaukstēšanās gadījumos, kā arī gremošanas procesu regulēšanai. Recepti piedāvā mūsu lasītājā Ineta Sokolovska.

Ziedus ieteicams ievākt saulainā laikā, kad nokritusi rasa. Zaļie ziedkausiņi sīrupu padarīs rūgtu, tādēļ dzeltenās ziedlapiņas ir jāatdala no pieneņu "cepurītēm".

Liek ziedlapiņas traukā, pārlej ar verdošu ūdeni un diennakti nostādina.

Nokāš šķidrumu, cītīgi izspiežot arī visu šķidrumu no pieneņu "biezumiem". Pievieno iegūtajam šķidrumam abu citronu sulu, cukuru, samaisa, liek uz vidēji lielas uguns un vāra aptuveni 2,5–3 stundas, līdz sīrups sāk sabiezēt.

Foto: Ineta Sokolovska

Pilda sīrupu aizvākojamās burkās vai traukos un uzglabā ledusskapī.

Lai labi garšo!

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!