Foto: Publicitātes attēls
Gardas maizītes ar paša gatavotu selerijas mērci, sālītiem gurķiem un sieru. Recepti piedāvā restorāna "3" šefpavārs Juris Dukaļskis.
11Sastāvdaļas
vidēji

Sastāvdaļas

Porcijas: 4
4 šķēlestostermaize4 šķēlesvieglais Krievijas siers100 gtomātu mērce100 gselerijas sakne1 Šalotes sīpols1 ķiploka daiviņa2 sālīti gurķi pēc garšassāls pēc garšascukurs pēc garšaspētersīļi eļļa

Sagatavošana

1

Uzkarsētā katliņā ar eļļu izsautē iepriekš sakapātu sīpolu un sasmalcinātu ķiploku.

2

Pievieno smalki kubiņos sagrieztu seleriju, pasautē pāris minūtes, papildini ar tomātu mērci.

3

Uzliec katliņam vāku un uz lēnas uguns sautē apmēram 30 minūtes (līdz selerija mīksta). Pieber sāli un cukuru pēc garšas, atdzesē.

4

Uz maizes smērē biezā kārtā mērci, pārklāj ar šķēlēs sagrieztu sālītu gurķi, tad – ar sieru un cep krāsnī, līdz siers izkusis un maizes apakša – zeltaina.

Padoms: pirms cepšanas tostermaizi var sagriezt mazākos gabaliņos, veidojot pirkstiņuzkodas.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!