Foto: Privātais arhīvs

Ja roka neceļas ķēpāties ar gruboto gatavošanu, var ātri sameistarot grūbu stūķi. Turklāt tas arī nebūs tik trekns kā gruboto, jo saldais krējums šajā receptē nav nepieciešams.

45Minūtes
5Sastāvdaļas
viegli

Sastāvdaļas

2 glāzesgrūbas1 gab.paprika0.5 gab.kabacis1 gab.sīpols2 ĒKsojas mērce

Sagatavošana

1

Grūbas skalo ar aukstu ūdeni tik ilgi, līdz tas vairs nav miltains, bet gan dzidrs. Noskalotās grūbas iemērc siltā ūdenī uz pāris stundām. Izcils variants ir tās iemērkt no rīta pirms došanās uz darbu un pagatavot vakarā. Tās būs uzbriedušas un izvārīsies ievērojami ātrāk.

2

Vakarā buljonā vāra grūbas – kā izvārīt izcilu buljonu, lasi šeit. Ja tam nav laika, vienkārši izmanto buljona kubiņu. Labākā metode grūbu vārīšanai ir desmit minūtes tās vārīt, tad izslēgt plīti un atstāt uz desmit minūtēm zem vāka pakarsēties. Tad atkārto šo pašu desmit minūšu kombināciju vēlreiz, un tās būs gatavas!

3

Kamēr grūbas vārās, sakarsētā pannā izkausē piciņu sviesta, līdz zeltainumam apcep sīpolus, pievieno nelielos gabaliņos sagrieztu papriku (var izmantot gan sarkanu, gan dzeltenu, lai izskatītos glītāk) un kabaci. Kad dārzeņi apcepušies, arī grūbas būs izvārījušās. Ja nepieciešams, tās nokāš. Pievieno dārzeņiem un kārtīgi apmaisa. Pievieno piparus, pielej sojas mērci. Pāris minūtes pasutina, lai garšas sajaucas. Nogriež uguni un uzliek vāku, lai viss savelkas.

Foto: Privātais arhīvs

Iesūtījusi: Jana

Lai labi garšo!

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!