Foto: Shutterstock
Sātīgs un vienkārši pagatavojams kartupeļu un ķirbju sautējums. Tas lieliski garšos lieliem un maziem ēdājiem gan kā piedeva, gan kā pamatēdiens.
35Minūtes
11Sastāvdaļas
viegli

Sastāvdaļas

Porcijas: 10
2 ĒKsviests600 gkartupeļi400 gķirbji1 gab.sīpoli100 gseleriju sakne120 mlbuljons2 gab.ķiploki, daiviņas100 gsaldais vai skābs krējums sāls kaltēts baziliks pētersīļi

Sagatavošana

1

Sīpolu un ķiplokus nomizo un sīki sakapā.

2

Nomizotus kartupeļus un ķirbi sagriež kubiņos, selerijas sakni sagriež stienīšos vai plānās šķēlītēs. Pētersīļus sakapā.

3

Sautējamā katlā izkausē sviestu, liek cepties sīpolus un ķiplokus, pēc 2-3 minūtēm katlā liek kartupeļus un selerijas, pārlej ar buljonu un sautē 10 - 15 min.

4

Tad pievieno ķirbi, sāli, baziliku un sautē, līdz kartupeļi un ķirbji mīksti.

5

Gatavam sautējumam pievieno krējumu un sasmalcinātus zaļumus.

Iesūtīja: merry

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!