Foto: Shutterstock
Vienkārši pagatavojams mandarīnu ievārījums – gardums ziemas krājumiem, ko vari pasniegt gan kā dāvanu kādam mīļam cilvēkam, gan baudīt uz svaigi grauzdētas maizes šķēles.
60Minūtes
3Sastāvdaļas
viegli

Sastāvdaļas

1 kgmandarīni (ar plānu miziņu)850 gcukurs1 glāzeūdens

Sagatavošana

1

Mandarīnus nomizo, miziņas ieber katlā ar verdošu ūdeni un 5 minūtes vāra.

2

Pēc tam miziņas ieber sietiņā, notecina un ar šķērēm sagriež tievās strēmelītēs.

3

Mandarīniem notīra baltās stiegriņas, sadala daiviņās. sagriež gabaliņos.

4

Izņem sēkliņas un ieber plāna auduma vai marles maisiņā. Mandarīnus ieber katliņā, pieber cukuru, pielej glāzi ūdens un uzvāra.

5

Tiklīdz sīrups sāk vārīties, pievieno mandarīnus, miziņas, iekarina maisiņu ar sēklām (tas veicinās ievārījuma saželēšanu) un turpina vārīt vēl 45 minūtes.

6

Kad sīrups sāk želēt, maisiņu ar sēklām izņem laukā, ievārījumu labi samaisa.

7

Pēc tam ievārījumu iepilda burciņās, atdzesē un aizvāko.

Iesūtīja: Vineta

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!