Foto: DELFI
Ko pagatavot reizēs, kad ļoti gribas ko šokolādīgu, bet interesantāku par kārtējo kapkeiku ar šokolādes sviesta glazūru? Pavisam vienkārši – ņemam to pašu šokolādi un pārvēršam ļoti kārdinošā, krēmīgā šokolādes musā! Visu maģiju paveiks rūpīgi saputots saldais krējums un olu baltumi, kas desertam piešķirs salda mākoņa tekstūru.
6Sastāvdaļas
viegli

Sastāvdaļas

Porcijas: 4
200 gtumšā šokolāde250 mlsaldais krējums3 olas (baltumi atdalīti no dzeltenumiem)0.5 TKvaniļas ekstrakts šķipsnasāls1.5 TKcukurs

Sagatavošana

1

Šokolādi salauž gabaliņos, saber bļodiņā un liek kausēties karsta ūdens peldē.

2

Kamēr šokolāde kūst, bļodā ielej saldo krējumu, pievieno sāli, cukuru un mazliet vaniļas ekstrakta. Saldo krējumu saputo līdz putukrējuma konsistencei.

3

Kad šokolāde izkausēta, to mirkli atdzesē, lai nebūtu ļoti karsta. Tad ar veiklām kustībām iemaisa tajā olu dzeltenumus, lai veidotos vienmērīga masa.

4

Pēc tam šokolādes masā iecilā sakulto putukrējumu un apmaisa, lai maisījums būtu vienmērīgs.

5

Kad tas izdarīts, citā bļodā sakuļ olu baltumus stingrās putās – tiem pirms kulšanas pievieno mazu šķipsnu sāls.

6

Svarīgi! Lai olu baltumi būtu stingri, bļodā nedrīkst būt ūdens pilītes. Bet pašiem baltumiem jābūt bez olu dzeltenuma.

7

Kad olu baltumi sakulti, tos iecilā šokolādes un putukrējuma masā. Pēc tam masu sapilda deserta trauciņos vai glāzītēs un ieliek ledusskapī, lai muss jeb šokolādes krēms sastingst (apmēram 2 stundas).

8

Kad deserts atdzisis, tas gatavs ēšanai. Pasniedz tāpat, ar putukrējumu, ogām vai vēsu ogu ķīseli.

Lai labi garšo!

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!