Foto: DELFI

Izrādās, alu var ne tikai baudīt kā dzērienu, bet arī izmantot tempuras mīklas pagatavošanai! Savas receptes vīngliemežu un mīdiju pagatavošanai piedāvā restorāna "Look" šefpavārs Kārlis Mugins.

20Minūtes
16Sastāvdaļas
vidēji

Sastāvdaļas

100 gvārīti vīngliemeži60 gkviešu milti1 gab.olas dzeltenums100 mlLielvārdes tumšais alus pēc garšassāls un pipari70 gbazilika majonēze500 mlaugu eļļa vārīšanai50 gprošuto Mīdijām:500 gsvaigas mīdijas100 mlbaltvīns1 šķipsnasāls10 gsvaigs čili20 gbaziliks50 gsviests50 mlolīveļļa

Sagatavošana

1

Bļodā sajauc kopā olas dzeltenumu, miltus, sāli, piparus viendabīgā tekošā masā, bet tā, lai tā ir salīdzinoši blīva – lai liptu pie karotes.

2

Katliņā uzkarsē eļļu. Gliemežus apviļā mīklā un liek fritēties eļļā, līdz tie kļūst zeltaini brūni.

3

Kad gatavi, ņem arā no eļļas un pasniedz kopā ar bazilika majonēzi un prošuto.

4

Pagatavo mīdijas – uzkarsētā pannā ielej olīveļļu, ieliek apcepties čili un tajā pašā laikā ieber mīdijas.

5

Pievieno sāli un piparus, tad pielej baltvīnu un uzliek vāku.

6

Ļauj pasautēties aptuveni 4 līdz 5 minūtes. Tad pievieno baziliku un sviestu, apmaisa, izlasa ārā neatvērušās mīdijas un liek uz šķīvjiem.

Pasniedz ar fritētiem kartupeļiem.

Recepti piedāvā "Lielvārdes alus" un "Look" restorāna šefpavārs Kārlis Mugins.


Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!