Foto: Woman's Weekly/REX/Vida Press
Gardi vistas gaļas iesmiņi indonēziešu gaumē, kas izmarinēti sojas mērcē. Grilēto gaļu pasniedz kopā ar zemesriekstu un kokosriekstu krēma mērci, kurā saldi sāļā garša mijas ar aso čili.
30Minūtes
20Sastāvdaļas
viegli

Sastāvdaļas

Porcijas: 6
MARINĀDEI:2 gab.ķiploka daiviņas1 TKsojas mērce1 ĒKsaldā sojas mērce ketjap manis3 gab.kaffir laima lapas2 TKmelnie pipari6 gab.vistas šķiņķi (iztīrīti no kauliem) vai vistas fileja MĒRCEI:2 ĒKaugu eļļa3 gab.Šalotes sīpoli1 TKčili pārslas1 ĒKtomātu biezenis vai pasta0.5 TKgarneļu pasta1 ĒKmuskovado cukurs165 mlkokosriekstu krēms100 ggrauzdēti zemesrieksti2 TKsaldā sojas mērce ketjap manis1 laima sula PIEDERUMI:12 gab.bambusa iesmiņi

Sagatavošana

1

Lai pagatavotu mērci, nelielā pannā uz mazas uguns uzkarsē eļļu. Pievieno sakapātus šalotes sīpolus un viegli apcep, līdz sīpoli apbrūnējuši un palikuši mīksti. Pusi no sīpoliem izņem laukā un atliek vēlākam laikam, jo tie būs nepieciešami arī marinādei.

2

Pannā pievieno čili pārslas, tomātu pastu vai biezeni, garneļu pastu un visu apcep divas minūtes.

3

Pēc tam pievieno muskovado cukuru, kokosriekstu krēmu un sastāvdaļas pannā sutina aptuveni divas minūtes, lai mērce sabiezētu.

4

Kad tas izdarīts, pievieno sasmalcinātus zemesriekstus, ketjap manis saldo sojas mērci un laima sulu. Garšai pievieno arī nedaudz sāls.

5

Mērcei pēc pagatavošanas vajadzētu būt saldai, viegli skābai, nedaudz sāļai un asai. Gatavo mērci atdzesē.

6

Padoms: ja nav pieejas ketjap manis saldajai sojas mērcei, var izvēlēties arī kādu citu. Galvenais, lai tā būtu salda, nevis sāļa, kā klasiskās sojas mērces.

7

Gatavo marinādi – saspiestās ķiploku daiviņas sajauc ar sojas mērcēm (gan parasto, gan saldo), melnajiem pipariem un kaffir laima lapām, pievieno arī apceptos sīpolus un ēdamkaroti eļļas.

8

Marinādē pēc tam liek vistas filejas mazos gabaliņus, kas sagriezti aptuveni divu centimetru platumā. Vistu marinē vismaz desmit minūtes.

9

Uz katra bambusa mietiņa liek 5-6 gabaliņus vistas. Iesmiņus pēc tam apsmērē nedaudz ar eļļu.

10

Vistu cep uz grilpannas vai grila aptuveni 5-7 minūtes, apgriežot tikai vienreiz.

Vistas iesmiņus pasniedz karstus kopā ar zemesriekstu mērci.

Labu apetīti!

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!