Nopērk visskaistākos atkaulotos vistu šķiņķīšus. Atdala lieko – nogriež taukus no malām, kā arī lielās ādas, kuras karājas gar malām, lai pievilcīgāk izskatās un, protams, vieglāk salikt uz restes vai durt uz iesma.

Vistu šķiņķu šašliks klasiskā etiķa marinādē
Foto: DELFI

Gaļu griež tāda lieluma gabaliņos, ka tos var satvert plaukstā (no viena šķiņķa sanāk 2–3 gabali). Sīpolus nomizo, sagriež ripiņās.

Bļodā kārtām liek gaļu, sīpolus, gaļu, tad atkal sīpolus, kamēr visas sastāvdaļas beigušās.

Gatavo marinādi. Samaisa visas sastāvdaļas, līdz sāls un cukurs ir izšķīdis. Pievieno ripiņās sagrieztu citronu.

Padoms: ja vēlies, lai etiķotā šašlika garša ir klasiska, gluži kā bērnībā, nepievieno marinādei karija pulveri un "Anniņas" garšvielu maisījumu.

Vistu šķiņķu šašliks klasiskā etiķa marinādē
Foto: DELFI

Gaļu pārlej ar marinādi un marinē vismaz pāris stundas, bet vēl labāk – visu nakti.

Lai labi garšo!

Kāda ir Tava iecienītākā recepte? Pastāsti to citiem, sūti recepti ar foto uz receptes@delfi.lv. Interesantākās idejas publicēsim Tasty.lv recepšu katalogā. Ik mēnesi izvēlēsimies vienu, interesantāko recepti, kuras autoru gaida vērtīga balva no Tasty.lv!