Foto: DELFI
Zeltaini, sulīgi un aromātiski šašlika gabaliņi ar patīkami skābenu etiķa pēcgaršu ir īsta bērnības vasaru klasika. Tā ir garša, ko daudzi cenšas "reanimēt", mēģinot eksperimentālā ceļā piemeklēt pareizās sastāvdaļu proporcijas. "Facebook" domubiedru grupas "Mēs gatavojam!" dalībnieks Mārtiņš iesaka no vecākiem aizgūto, pārbaudīto marinādes recepti papildināt ar karija pulveri un sauso dārzeņu maisījumu.
14Sastāvdaļas
viegli

Sastāvdaļas

Porcijas: 8
2.5 kgatkauloti vistu šķiņķi5 sīpoli MARINĀDEI:0.5 lūdens0.5 l9% etiķis3 ĒKsāls3 ĒKcukurs2 ĒK"Anniņas" garšviela bez sāls1 ĒKkarija pulveris3 lauru lapas4 ķiploka daiviņas8 melnie pipari saujadilles1 citrons

Sagatavošana

1

Nopērk visskaistākos atkaulotos vistu šķiņķīšus. Atdala lieko – nogriež taukus no malām, kā arī lielās ādas, kuras karājas gar malām, lai pievilcīgāk izskatās un, protams, vieglāk salikt uz restes vai durt uz iesma.

Foto: DELFI
2

Gaļu griež tāda lieluma gabaliņos, ka tos var satvert plaukstā (no viena šķiņķa sanāk 2–3 gabali). Sīpolus nomizo, sagriež ripiņās.

3

Bļodā kārtām liek gaļu, sīpolus, gaļu, tad atkal sīpolus, kamēr visas sastāvdaļas beigušās.

4

Gatavo marinādi. Samaisa visas sastāvdaļas, līdz sāls un cukurs ir izšķīdis. Pievieno ripiņās sagrieztu citronu.

5

Padoms: ja vēlies, lai etiķotā šašlika garša ir klasiska, gluži kā bērnībā, nepievieno marinādei karija pulveri un "Anniņas" garšvielu maisījumu.

Foto: DELFI
6

Gaļu pārlej ar marinādi un marinē vismaz pāris stundas.

Lai labi garšo!

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!