Foto: Woman's Weekly/REX/Vida Press
Gards mīklas sacepums, kas pildīts ar tik vasarīgajiem jaunajiem kartupelīšiem, puraviem un burkāniem. Sātīgumam klāt pievienota vistas gaļa un šķiņķis, tas viss papildināts ar maigu piena mērci. Bet kraukšķīgumu maltītei piešķirs filo mīklas virskārta.
60Minūtes
13Sastāvdaļas
viegli

Sastāvdaļas

Porcijas: 8
75 gsviests (izkausēts)2 gab.lieli puravi150 gcūkgaļas šķiņķis (sagriezts kubiņos)600 mltrekns piens3 ĒKkukurūzas milti2 ĒKpilngraudu sinepes30 gsakapāti pētersīļi250 gvistas gaļa (izvārīta)100 gburkāni250 gjaunie kartupeļi270 gfilo mīkla (6 plāksnes) PIEDERUMI: cepamais trauks

Sagatavošana

1

Lielā pannā uzkarsē vienu ēdamkaroti sviesta. Pievieno sakapātus puravus, apkaisa ar garšvielām. Puravus cep aptuveni astoņas minūtes, līdz tie kļuvuši mīksti, ar pannai uzliktu vāku.

2

Pēc tam puraviem pievieno cūkgaļas šķiņķa gabaliņus un visu apcep vēl trīs minūtes.

3

Nelielā katliņā lej pienu un pievieno tam kukurūzas miltus. Pienu karsē aptuveni piecas minūtes, lai veidotos biezas mērces konsistence. Pievieno garšvielas un vēl vienu ēdamkaroti izkausētā sviesta, sinepes un pētersīļus.

4

Pēc tam uzkarsē cepeškrāsni līdz 200oC.

5

Pannā apceptajiem puraviem pielej piena mērci, gabaliņos sagrieztu vistu, ripiņās sagrieztus burkānus un kubiņos sagrieztus novārītos kartupeļus. Visas sastāvdaļas liek cepamajā traukā.

6

Filo mīklas plāksnes pārgriež uz pusēm, lai būtu 12 mīklas kvadrāti. Mīklu apsmērē ar nedaudz sviesta, mīklas kvadrātiņu nedaudz samīca plaukstā, un tad pa vienam vien šādus gabaliņus klāt virsū pīrāga pildījumam.

7

Cepamo trauku ar pīrāgu liek cepeškrāsnī un cep aptuveni 35-40 minūtes, līdz tā virsma ir zeltaini brūna, bet pildījums viegli burbuļo.

8

Pirms pasniegšanas piecas minūtes atdzesē.

Lai labi garšo!

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!