Foto: Woman's Weekly/REX/Vida Press
Recepte tiem, kuriem apnikušas ziemas ķirbju krēmzupas – siltas vēsmas no Taizemes. Izteikta zupa Āzijas gaumē, kurā ir gan rīsu nūdeles, gan ingvers, gan taizemiešu virtuvei tipiskā zivju mērce.
11Sastāvdaļas
vidēji

Sastāvdaļas

Porcijas: 4
4 vistas kājas2 stiebriņi citronzāle30 gingvers (plānās šķēlītēs)1 vistas buljona kubiņš2 ĒKzivju mērce1 ĒK"Thai" pasta150 gzaļās pupiņas (var būt saldētas)4 sīpolloki200 grīsu nūdeles2 galviņas Āzijas kāposts jeb pak choi1 laims (sula un miziņa)

Sagatavošana

1

Vistas kājiņas liek katliņā, pievieno saberztu citronzāli, ingvera šķēlītes un visu aplej ar 600 mililitriem auksta ūdens. Ļauj sākt vārīties.

2

Vistu vāra 15 minūtes, līdz tā ir mīksta. Pēc tam šķidrumu nokāš kādā traukā. No katliņa izņem citronzāli un ingveru, un izmet. Tīrā katliņā vai dziļā pannā lej iegūto vistas buljonu.

3

Kad buljons sācis vārīties, pievieno vēl 600 mililitrus karsta ūdens. Ieber ūdenī buljona kubiņu, pievieno zivju mērci un taizemiešu pastu.

4

Kad šķidrums sāk vārīties, pievieno zaļās pupiņas, sakapātus sīpollokus un apvāra divas minūtes.

5

Iepriekš novāra rīsu nūdeles. Pēc tam tās liek klāt buljonam, pievieno arī Āzijas kāposta lapas un visu sutina dažas minūtes.

6

Kamēr zupa vārās, vistas gaļu saplucina nelielos kumosos. Pēc tam pievieno gaļu zupai, klāt pieberot laima miziņu un sulu.

7

Zupu lej bļodiņās un garnē ar zaļumiem.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!