10Sastāvdaļas
viegli

Sastāvdaļas

6 vistas stilbiņi300 gmazie burkāni (svaigi vai saldēti) pēc garšassāls garšaugi1 sīpols KLIMPĀM:50 gmilti1 ola50 mlpiens sāls

Sagatavošana

1

Vistas stilbiņus (protams, drīkst izmantot arī citas vistas daļas, piemēram, šķiņķīšus vai krūtiņu) noskalo, liek katlā. Pārlej ar ūdeni un liek vārīties.

2

Katla saturam pievieno arī veselu, protams, nomizotu, sīpolu, kuru beigās izzvejosi laukā. Aromātam un garšai var pielikt virces jeb smaržīgos piparus, garšaugus pēc gaumes, patikšanas un tā, kas pieejams virtuves plauktos un trauciņos. Vāra uz lēnas uguns, laiku pa laikam nosmeļot putas. Kad šķiet, ka tūliņ, tūliņ jau būs gatavs, pievieno buljonam burkānus. Protams, var izmantot svaigos, bet tad tie būs jāliek nedaudz agrāk. Es liku mazus un skaistus saldētos burkāniņus, kādus atradu vietējā mazbodītē pie saldētajiem dārzeņiem.

3

Turpina vārīt, bet tikmēr gatavo mīklu klimpiņām. Olu sakuļ ar pienu, pievieno sāli un miltus, visu samaisa.

4

Vārīto vistas gaļu izzvejo no katla, atliek malā, lai nedaudz padzesētu. Ja šķidrums ir pārāk izvārījies vai buljons šķiet pārāk koncentrēts, pievieno ūdeni un turpina vārīt. No katla izceļ arī vārīto sīpolu - tas nu gan vairs nebūs nepieciešams. Ar karoti no mīklas veido klimpiņas, liek vārošajā buljonā un vāra, līdz klimpas paceļas virspusē.

5

Tikmēr saplucina gaļu un liek buljonā. Pasniedzot pārkaisa ar svaigiem zaļumiem - dillēm vai lociņiem.

Lai labi garšo!

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!