Foto: Shutterstock
Vienkārša sēņu zupa ar vistas gaļu. Var izmantot gan svaigos šampinjonus, gan vasarā gatavotos sēņu krājumus. Šajā zupā brīnišķīgi iederēsies savvaļas rīsi.
90Minūtes
15Sastāvdaļas
viegli

Sastāvdaļas

Porcijas: 4
500 gvistas gaļa2 lūdens (buljonam)1 sīpols2 ķiploka daiviņas5 pipari1 lauru lapa pēc garšassāls1 glāzerīsi2 burkāni2 selerijas kāti200 gsēnes3 ĒKeļļa daži timiāna zariņi1 glāzekafijas krējums (10%)1 saujapētersīļu zaļumi

Sagatavošana

1

Vispirms vāra vistas buljonu. Aplej vistas gaļu ar aukstu ūdeni, strauji uzvāra. Pēc tam noputo, samazina karstumu, pievieno sīpolu, vienu ķiploka daiviņu, piparus, lauru lapu un nedaudz sāli. Uz nelielas uguns ļauj gaļai vārīties apmēram 30-45 minūtes, līdz vista ir gatava.

2

Buljonu izkāš, lai atbrīvotos no garšaugiem un garšvielām. Atbrīvo gaļu no kauliem un sagriež nelielos gabaliņos.

3

Kamēr vārās buljons, citā katliņā vāra rīsus, līdz tie ir gatavi. Notīra un gabaliņos sagriež burkānus un seleriju kātus. Sagriež nelielos gabaliņos sēnes, ja izmanto svaigos šampinjonus.

4

Pannā sakarsē eļļu ar timiānu un atlikušo ķiploka daiviņu. Karstā eļā maisot apcep burkānus un selerijas. Apceptos dārzeņus pievieno izkāstajam buljonam un uzvāra.

5

Kad buljons uzvārījies, pievieno sēnes, vistas gabaliņus un uz lēnas uguns vāra 10 minūtes. Beigās pievieno rīsus, saldo krējumu un vēlreiz uzvāra, ļauj vārīties apmēram 3 minūtes. Pasniedzot apkaisa ar zaļumiem.

Lai labi garšo!

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!