Šī gardā maltīte no pasaulslavenā šefpavāra Džeimija Olivera krājumiem satur lielāko daļu no ikdienā nepieciešamajām minerālvielām un vitamīniem, arī ar C vitamīnu bagāto, sulīgo mango, tādēļ palīdzēs uzturēt mūsu imūnsistēmu ideālā stāvoklī.
14Sastāvdaļas
viegli

Sastāvdaļas

Porcijas: 2
500 glaša astes daļa, ar ādu (var izmantot arī apmēram 300 g filejas)1 zaļās tējas maisiņš sezama eļļa1 ķiploka daiviņa pēc garšassāls, pipari PIEDEVĀM:300 gdārzeņu salātu maisījums, piemēram, burkāni, gurķi, tomāti, cigoriņi1 neliels nogatavojies mango1 laims sojas mērce1 svaigs sarkanais čili pipars 3 cm liels ingvera gabaliņš1 TKsezama sēklas kressalātu saišķis

Sagatavošana

1

Uzkarsē cepeškrāsni līdz 180°C. Uzvāri rīsus atbilstoši pamācībām uz paciņas, tad nosusini tos.

2

Laša ādā iegriez 1 cm dziļas rievas, apmēram 2 cm attālumā vienu no otra, ievieto piemērota izmēra cepamtraukā.

3

Apkaisi ar jūras sāli, melnajiem pipariem un zaļās tējas paciņas saturu, tad visu ierīvē ar tējkaroti sezama eļļas tā, lai tā nokļūst arī iegriezumos. Notīri un smalki sakapā ķiploku, ieber katrā iegriezumā.

4

Cep 25 minūtes vai tik ilgi, kamēr ir gatavs (15 minūtes, ja izmantosi fileju).

5

Gatavo piedevas. Sagatavo dārzeņu salātus, visu sagriez kumosa lieluma gabaliņos, lai būtu patīkami ēst. Iegriez mango, notīri, sagriez mīkstumu un saber skaistā bļodā kopā ar dārzeņiem

6

Atsevišķā traukā izspied pilnīgi visu sulu no mango vidus, tad izspied laima sulu un garšai apslaki ar sojas mērci. Čili piparu attīri no sēklām, smalki sakapā un pievieno mērcei, pēc tam sajauc ar dārzeņiem un mango.

7

Notīri un nelielos stienīšos sagriez ingveru, saliec to pannā, pievieno 1 tējkaroti sezama eļļas un sezama sēklas, cep uz vidējas uguns. Regulāri maisot, cep 2 minūtes, līdz tie sāk kļūt kraukšķīgi, tad samaisi ar rīsiem un pievieno garšvielas, lai rīsi būtu perfekti.

8

Salātus pārkaisi ar kressalātiem, pasniedz ar lasi un rīsiem.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!