Foto: Publicitātes foto
Padariet krāsainu savu pusdienu šķīvi! Nav svarīgi, vai gatavojaties pusdienot mājās, vai steigšus uzkost darbā, krāsu bagātība šķīvī garantēs plašu noderīgo uzturvielu spektru, ko var uzņemt ar pārtiku. Receptē viskošāko krāsu pārstāvošās sarkanās pupiņas ne tikai apgādās jūs ar olbaltumvielām, bet tās ir arī antioksidantu un minerālvielu avots.
20Minūtes
10Sastāvdaļas
viegli

Sastāvdaļas

Porcijas: 2
100 gFrisē salāti1 konservētu sarkano pupiņu 'Bonduelle' bundža130 gtuncis savā sulā60 gkaperi5 ķiršu tomāti1 sarkanais sīpols5 ĒKaugu eļļa2 ĒKsojas mērce4 ĒKsezama sēklas pēc garšassāls, pipari

Sagatavošana

1

Nomazgātas un nosusinātas salātu lapas sajauc ar pupiņām, viegli sasmalcinātu tunča fileju, kaperiem un uz pusēm sagrieztiem ķiršu tomātiem.

2

Pēc garšas pievieno piparus un aplej ar olīveļļu, kas sajaukta ar sojas mērci, uzberiet sezama sēkliņas, kas iepriekš apgrauzdētas uz sausas pannas. Pievieno sāli pēc garšas.

3

Sarkano sīpolu sagriež gredzenos, apcep augu eļļā un kārto pār salātiem īsi pirms pasniegšanas.

Lai labi garšo!

Padoms: Ja jums nav speciālā salātu žāvētāja, salātu lapas un citus zaļumus var viegli izžāvēt, izliekot tos uz tīra virtuves dvieļa un sarullējot to. Viss ūdens no lapām iesūksies dvielī un zaļumi kļūs sausi!

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!