Foto: Shutterstock
Kad ierastais kartupeļu biezenis apnicis, krāsnī cepti dārzeņi arī jau šķiet pārlieku bieži gatavoti, kaut reizi vērts izmēģināt recepti zaļo zirnīšu biezenim. Patīkams atklājums, ko gribēsies gatavot arvien biežāk.
20Minūtes
4Sastāvdaļas
viegli

Sastāvdaļas

Porcijas: 4
1 gab.sīpols800 gzaļie zirnīši200 mlsaldais krējums pēc garšassāls

Sagatavošana

1

Smalki sakapā sīpolu un apcep eļļā uz pannas, līdz tie kļuvuši caurspīdīgi, bet noteikti ne brūni.

2

Pievieno zaļos zirnīšus (tas nekas, ja tie vēl nav atlaidināti), pārlej saldo krējumu un uz lēnas uguns sautē zem vāka. Sautē, līdz zirnīši kļuvuši mīksti.

3

Sablendē pannā sautēto biezenī, līdz iegūta vēlamā konsistence. Ja vēlies biezeni šķidrāku, pielej buljonu vai saldo krējumu, pēc garšas pievieno sāli. Papildu zirnīšiem var pievienot arī vārītus kartupeļus.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!