Foto: iStock
Dzīvespriecīgi zaļa un ļoti garda biezzupa no zaļajiem zirnīšiem. Pikantu garšas noti zupai piešķir pievienotā selerija un svaigas piparmētras.
45Minūtes
11Sastāvdaļas
viegli

Sastāvdaļas

Porcijas: 4
500 gsaldēti zaļie zirnīši ceturtdaļa selerijas saknes2 kartupeļi200 mlsaldais krējums1.2 ldārzeņu buljons1 ĒKsviests1 ķiploka daiviņa1 sīpols1 burkāns2 piparmētru zariņi sāls, malti melnie pipari

Sagatavošana

1

Sīpolu un ķiploku nomizo un sīki sasmalcina.

2

Burkānu notīra un sarīvē uz smalkas rīves.

3

Selerijas sakni sagriež nelielos gabaliņos.

4

Katliņā izkausē sviestu un apcep visus dārzeņus. Pārlej buljonu un visu uzvāra.

5

Zupai pievieno kubiņos sagrieztus kartupeļus un zaļos zirnīšus. Vāra uz lēnas uguns 15 minūtes, tad noņem katlu no uguns, pievieno pēc garšas sāli un maltus melnos piparus.

6

Nedaudz atdzisušu zupu sablenderē, pielej saldo krējumu, visu samaisa un vēlreiz uzvāra līdz pirmajiem burbuļiem.

7

Piparmētru lapiņas noskalo un saplucina.

Zupu lej šķīvjos, pārkaisa ar piparmētru lapiņām. Lai labi garšo!

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!