Foto: Woman's Weekly/REX/Vida Press
Bagātīga žāvētu augļu, saldētu ogu un bumbieru karstvīna tarte svētku galdam. To var pasniegt uzreiz, pildījumu necepot, vai uzsildīt pirms piedāvāšanas viesiem.

Visas sastāvdaļas paredzētas garenai tartes formai (35x12 cm) vai apaļai kūkas formai (23 cm).

17Sastāvdaļas
vidēji

Sastāvdaļas

Porcijas: 8
PILDĪJUMAM:200 grozīnes200 gžāvētas dzērvenes60 gsviests100 gmuskovado cukurs1 TKkanēlis1 TKpiparkūku garšviela1 citrona sula un miziņa100 mlkarstvīns150 gsaldētas mellenes, upenes un jāņogas BUMBIERIEM:300 mlkarstvīns25 gpūdercukurs2 bumbieri320 gkārtainā mīkla DEKORĒŠANAI: pekanrieksti

Sagatavošana

1

Katliņā saber rozīnes, žāvētās dzērvenes, sviestu, cukuru, kanēli, piparkūku garšvielas, citrona sulu un sarīvētu miziņu. Visu apmaisa un karsē uz plīts, līdz sviests izkusis. Tad pievieno karstvīnu un saldētās ogas. Turpina karsēt vēl 5 minūtes, tad katliņu noņem no plīts un atdzesē.

2

Gatavo bumbierus – tos nomizo un katru sagriež astoņās daļās. Citā katliņā ielej bumbieriem nepieciešamo karstvīnu, pieber pūdercukuru un saber šķidrumā bumbieru gabaliņus. Karsē 10 minūtes, līdz bumbieri mīksti. Pēc tam katliņu noņem no plīts un atdzesē pāris stundas, lai bumbieri sasūktos ar karstvīnu.

3

Cepeškrāsni uzkarsē līdz 200°C. Tartes formu ietauko.

4

Kārtaino mīklu izrullē un ieklāj tartes formā, uzmanīgi mīklu iespiežot, lai veidotos rievota mīklas maliņa. Tartes formu ar mīklu ievieto ledusskapī un atdzesē 10 minūtes. Pēc tam nogriež liekās maliņas. Uzliek mīklai virsū cepampapīra sloksni, tai uzber keramikas zirņus vai parastas kaltētas pupiņas vai zirņus, un liek cepties krāsnī 10 minūtes.

5

Pēc tam tarti izņem no krāsns un noņem cepampapīra sloksni ar keramikas zirņiem. Mīklā ar karoti saliek žāvēto augļu un ogu pildījumu.

6

Bumbierus izņem no karstvīna un izkārto virs tartes pildījuma. No bumbieriem palikušo karstvīnu uzkarsē vēlreiz, lai tas sabiezētu un izveidotos sīrups (apmēram 5 minūtes).

7

Karstvīna sīrupu uzsmērē ar otiņu virs bumbieriem. Tarti dekorē ar pekanriekstiem.

To var pasniegt uzreiz vai pacept vēl mirkli cepeškrāsnī (15 minūtes), ja desertu gribas siltu. Lai labi garšo!

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!