Foto: Shutterstock
Vienkāršs ziedkāpostu sacepums, kas papildināts ar siera mērci un sarīvētu sieru virskārtā. Vari izmantot kā Parmezāna sieru, tā rīvētu Krievijas, Holandes vai kādu citu labi kūstošu sieru.
60Minūtes
9Sastāvdaļas
viegli

Sastāvdaļas

Porcijas: 4
1 liels ziedkāposts pēc garšassāls2 ĒKsviests3 ĒKmilti400 mlpiens šķipsnapipari šķipsnamalts muskatrieksts2 saujassarīvēts siers, piemēram, Holandes vai Krievijas saujasarīvēts Parmezāna siers

Sagatavošana

1

Ziedkāpostu sadala sīkākos gabaliņos un saber katlā. Pārlej tiem ūdeni, pievieno nedaudz sāli un novāra 5–6 minūtes, līdz dārzeņa gabaliņi sāk kļūt mīksti. Pēc tam nokāš un pataupa vēlākam.

2

Pannā izkausē sviestu un pievieno tam miltus – maisot apcep 2 minūtes. Pēc tam miltiem pielej pienu un maisot karsē, līdz šķidrums sāk burbuļot. Mērci uz lēnas uguns vāra minūti, līdz tā sāk sabiezēt. Tad pannu noņem no plīts un iemaisa mērcē tējkaroti sāli, piparus, muskatriekstu un pusi no visa nepieciešamā siera.

3

Pusi no pagatavotās mērces lej cepamtrauka pamatnē. Virsū tai izkārto nokāstos ziedkāposta gabaliņus, bet tos pārlej ar atlikušo mērci. Pietaupīto sieru uzkaisa sacepumam virsū un to liek krāsnī 190°C cepties apmēram 25–30 minūtes, līdz virsa apbrūnējusi.

Lai labi garšo!

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!