Zirņu zupa ar kartupeļiem - ļoti sātīgi!
80Minūtes
7Sastāvdaļas
viegli

Sastāvdaļas

2 glāzeszirņi1 gab.liels sīpols1 gab.burkāns5 gab.kartupeļi5 gab.lauru lapas0.5 gab.ķiploks5 lūdens

Sagatavošana

1

Lai izvārītu zirņus bez ilgstošas mērcēšanas, ber šķeltos zirņus aukstā ūdenī, uzvāra, nokāš un vēlreiz aplej ar aukstu ūdeni. Liek vārīties.

2

Kad uzvārās, pievieno sagrieztu sīpolu un vāra līdz gatavs.

3

Pievieno salmiņos sagrieztus kartupeļus, sarīvētus burkānus, sāli.

4

Kad kartupeļi gatavi, pievieno nedaudz eļļas, lauru lapas un ķiplokus, kas pirms tam saspiesti ar nelielu sāls daudzumu.

5

Pavāra vēl pusminūti un noņem no plīts.

Iesūtīja: Elitiņa

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!