Austrālijā iecienīta un populāra gaļas zupa ar zirņiem, kuru pasniedzot, tajā tiek ielikts kārtainās mīklas gaļas pīrāgs. Tas peld zupai pa virsu, tādēļ zupa nosaukta par peldošā pīrāga zirņu zupu. Šīs zupas pagatavošanai ir nepieciešams laiks, bet tās vārīšanu var sadalīt arī vairākās dienās. Vienā dienā vārīt buljonu, otrā zirņus.
300Minūtes
12Sastāvdaļas
viegli

Sastāvdaļas

Porcijas: 8
2 kūpināti cūkas stilbiņi6 lūdens1 sīpols1 kgšķeltie zirņi (zaļie un dzeltenie)250 mlsaldēti zaļie zirnīši2 burkāni1 ĒKkaltēts timiāns pēc garšassāls pēc garšasmelnie pipari PASNIEGŠANAI:8 buljona gaļas pīrāgi kečups

Sagatavošana

1

Lielā katlā liek nomazgātus kūpinātos cūkas šķiņķīšus, aplej ar ūdeni un strauji uzvāra. Nogriež minimālu karstumu, pievieno sīpolu un lēnām vāra gaļu, apmēram 2 stundas, līdz gaļa krīt nost no kauliem.

2

Gaļu un sīpolu izceļ no buljona, ja nepieciešams, buljonu izkāš, lai atbrīvotos no smalkiem kauliņiem. Sīpolu izmet laukā, tas jau visu garšu ir atdevis buljonam, atdala gaļu no kauliem, smalki sagriež un liek atpakaļ buljonā. Pievieno šķeltos zirņus un timiānu. Uz nelielas uguns vāra 2 stundas.

3

Burkānus notīra un uz rupjās rīves sarīvē, pievieno zirņu zupai, turpina zupu vārīt vēl vienu stundu, līdz zirņi un burkāni izšķīduši. Gatavošanas beigās pēc garšas pievieno sāli un melnos piparus, kā arī saldētos zirņus. Zaļie zirnīši, līdzīgi kā kapāti zaļumi, rotaļīgi izrotās zupu.

4

Pasniedzot katrā šķīvī zupai pa virsu liek kārtainās mīklas gaļas pīrāgu un, kas vēlas, pīrāgu papildina ar kečupu.

Lai labi garšo!

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!