60Minūtes
12Sastāvdaļas
vidēji
Sastāvdaļas
Porcijas: 8
500 gkartupeļi1 gab.ola50 gmilti30 grīvmaize50 gskābs krējums sāls PILDĪJUMAM:250 gšampinjoni20 geļļa40 gsīpoli sāls malti melnie pipari
Sagatavošana
1
Kartupeļus nomizo, izvāra sālsūdenī un saspaida/samīca vēl karstus. Pievieno olu un nedaudz miltu. Izklāj masu uz dēlīša, kas apkaisīts ar miltiem, un izrullē.
2
Pildījumam sagriež šampinjonus, apcep kopā ar sasmalcināto sīpolu eļļā vai taukos, pieliek sāli, piparus un kārtīgi samaisa.
3
Izspiež no kartupeļu masas aplīšus (10 cm diametrā), vidū liek pildījumu, aizloka ciet (saspiežot maliņas) un veido plācenīšu formā.
4
Apsmērē ar sakultu olu, pārkaisa ar rīvmaizi un no abām pusēm apcep pannā eļļā vai taukos.
5
Var cept cepeškrāsnī kā pīrādziņus (220*C) uz ieeļļotas paplātes.
* iekšā var likt jebko – rīvētu sieru vai malto gaļu vai dārzeņu sautējumu utt.
Iesūtīja: Krizdole
Publikācijas saturs vai tās jebkāda apjoma daļa ir aizsargāts autortiesību objekts Autortiesību likuma izpratnē, un tā izmantošana bez izdevēja atļaujas ir aizliegta. Vairāk lasi šeit