Foto: Shutterstock
Kartupeļu zrazi ar šampinjoniem ir tradicionāls ukraiņu virtuves ēdiens. Plācenīšus pasniedz karstus ar kausētu sviestu vai skābo krējumu.
60Minūtes
12Sastāvdaļas
vidēji

Sastāvdaļas

Porcijas: 8
500 gkartupeļi1 gab.ola50 gmilti30 grīvmaize50 gskābs krējums sāls PILDĪJUMAM:250 gšampinjoni20 geļļa40 gsīpoli sāls malti melnie pipari

Sagatavošana

1

Kartupeļus nomizo, izvāra sālsūdenī un saspaida/samīca vēl karstus. Pievieno olu un nedaudz miltu. Izklāj masu uz dēlīša, kas apkaisīts ar miltiem, un izrullē.

2

Pildījumam sagriež šampinjonus, apcep kopā ar sasmalcināto sīpolu eļļā vai taukos, pieliek sāli, piparus un kārtīgi samaisa.

3

Izspiež no kartupeļu masas aplīšus (10 cm diametrā), vidū liek pildījumu, aizloka ciet (saspiežot maliņas) un veido plācenīšu formā.

4

Apsmērē ar sakultu olu, pārkaisa ar rīvmaizi un no abām pusēm apcep pannā eļļā vai taukos.

5

Var cept cepeškrāsnī kā pīrādziņus (220*C) uz ieeļļotas paplātes.

* iekšā var likt jebko – rīvētu sieru vai malto gaļu vai dārzeņu sautējumu utt.

Iesūtīja: Krizdole

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!