Foto: LETA
Viens no zviedru svētku gardumiem ir Saulgriežu kūka ar olu krēmu un ogām, ar kuru Tasty.lv iepazinās "Rīgas Dzirnavnieks" maizniekmeistara Edgara Grāvīša svētku kūku meistarklasē. Piedāvājam recepti arī jums!
13Sastāvdaļas
vidēji

Sastāvdaļas

3 olas250 gpūdercukurs1.5 TKcepamais pulveris150 gmilti sviests ietaukošanai2 olu dzeltenumi2 ĒKpūdercukurs2 TKkukurūzas milti250 mlpiens1 TKvaniļas ekstrakts ogas3 TKpūdercukurs500 mlsaldais krējums

Sagatavošana

1

Lai pagatavotu olu krēmu, visas sastāvdaļas, izņemot vaniļu, liek pannā un uz lēnas uguns nepārtraukti maisa, līdz masa sabiezē; apmēram 5 minūtes. "Neļaujiet tai vārīties, lai nesabojā olu krēma tekstūru (nesadalās)," uzsver maizniekmeistars Edgars.

2

Kad masa kļūst biezāka, to ņem nost no plīts, pievieno vaniļas ekstraktu. Masu liek aukstā bļodā un maisa, līdz tā atdziest. Pārklāj ar pārtikas plēvi tā, lai tā pieskartos olu krēma virsmai un novērstu cietas garozas veidošanos.

3

Gatavo kūkas biskvītu: Uzkarsē krāsni līdz 180C.

4

Sakuļ olas un cukuru kopā, līdz veidojas gaiša mīkla un tās apjomi trīskāršojas. Jaucot pievieno karstu ūdeni.

5

Atsevišķā traukā sajauc miltus un cepamo pulveri, pakāpeniski pievieno olas un cukuru. Visu maisa, līdz izveidojas viendabīga masa.

6

Mīklu lej cepamtraukā un cep apmēram 30 minūtes, līdz tā kļūst zeltaini brūna. Biskvītu atdzesē.

7

Dekorēšana: Izmantojot maizes nazi, sagriež kūku trīs kārtās (vai divās, ja biskvīts izcepies plānāks, kā attēlā redzamajai kūkai).

8

Saputo saldo krējumu, līdz tas kļūst pietiekami stingrs, lai noturētu savu formu. Pievieno to iepriekš sagatavotajam vaniļas olu krēmam.

9

Biskvīta pamatni pārklāj ar olu krēma kārtu, kurai virsū kārto ogas. Ogas pārklāj ar krēmu un nosedz ar biskvītu. Atkal pārsmērē ar krēmu un ogām un uzliek trešo biskvīta kārtu. Arī uz kūkas virsmas klāj krēmu, visu rotājot ar ogām.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!