Фото: DELFI.lt

Polijā aizturētas divas personas, kuras tur aizdomās par martā Viļņā notikušo uzbrukumu Krievijas opozīcijas pārstāvim Leonīdam Volkovam, piektdien paziņoja Lietuvas prezidents Gitans Nausēda.

"Divas personas ir aizturētas Polijā aizdomās par Krievijas opozīcijas līdera Leonīda Volkova piekaušanu," teica Nausēda.

Pēc nepieciešamo procedūru pabeigšanas Polija aizdomās turētos izdos Lietuvai, informēja Lietuvas prezidents, piebilstot, ka detalizētāku informāciju atklāt nevar.

Jau vēstīts, ka 12.marta vakarā Viļņā notika uzbrukums mirušā Krievijas opozicionāra Alekseja Navaļnija sabiedrotajam Volkovam.

Navaļnija bijusī preses pārstāve Kira Jarmiša informēja, ka uzbrucējs izsita Volkova automašīnas loga stiklu, apdullināja viņu ar asaru gāzi un sāka sist ar gaļas āmuru. Volkovam incidentā salauzta roka un traumēta kāja. Krievijas opozicionārs pēc medicīniskās palīdzības saņemšanas tika izrakstīts no slimnīcas.

Par notikušo sākta pirmstiesas izmeklēšana. Lietuvas Valsts drošības departaments paziņoja, ka uzbrukums ir Krievijas organizēta un veikta operācija.

Nacionālā krīžu vadības centra vadītājs Vilmants Vitkausks sacīja, ka uzbrukums bija profesionāla, labi izplānota operācija, ko var saukt par pirmo politiskā terorisma gadījumu Lietuvā.

Volkovs dzīvo Lietuvā pēc tam, kad pameta Krieviju, kur viņam draudēja aizturēšana.

Любуйтесь латвийской природой и следите за культурными событиями в нашем Instagram YouTube !