Foto: PantherMedia/Scanpix

Skriešanas sezona laukā jau rit pilnā sparā, bet, ja tu vēl nevari saņemties un trūkst motivācija, tad dari to kopā ar savu otro pusīti – tā jums būs blakus cilvēks, kas iedrošina un dzen uz priekšu, sportošana kopā būs interesanta, vieglāk būs uzturēt sevi formā un parūpēties par savu veselību.

Lai skriešana būtu patīkama jums abiem, piedāvājam žurnāla Runner's World apkopotos ieteikumus, kā skrienot kopā ar savu draugu justies labi un gūt pozitīvas emocijas, kā arī nekaitēt veselībai.

1. Ja temps ir pārāk ātrs vai pārāk lēns, saki! Ja kādam no jums nebūs piemērots temps, tas sabojās skriešanu un veselību, kā arī nākamreiz vairs nebūs vēlme doties skrējienā kopā, uzsver sporta psiholoģe Barbara Valkera.

2. Nesaki nevēlamus komentārus un piezīmes par skriešanu, taču, ja tu vēlies dot kādu padomu, kā kaut ko darīt pareizāk un nekaitēt veselībai, paskaidro to savam partnerim. Atceries, ka nepareiza skriešana var sagādāt nepatiku un nodarīt pāri veselībai, tāpēc dodat viens otram svarīgus ieteikumus!

3. Ja tava otrā pusīte nevar saņemties un aiziet paskriet vai ir tikko izārstējusies pēc slimošanas vai kādas traumas, tad motivē un "izvelc" ārā no mājas. Kopā būs vieglāk uzsākt skriešanu un arī pievērsties veselīgākam dzīvesveidam.

Foto: Shutterstock

4. Kad jūs skrienat, paātrinās jūsu elpošana, sirdsdarbība un rodas adrenalīns, tāpēc šis nebūs piemērots brīdis, lai uzsāktu emocionālu sarunu. Psihologs Maikls Gervajs uzskata, ka nesekojot līdzi noteiktam skriešanas ritmam un vienmērīgai elpošanai, jūs nodarīsiet pāri veselībai, kā arī nopietna saruna vai strīds skriešanas laikā vēl vairāk saasinās jūsu emocijas.

5. Ja piedalāties kopā skriešanas sacensībās, nebremzējiet viens otru, ļaujot ātrākajam no jums skriet savā tempā uz priekšu. Maratonu skrējēja Margarita distanci sāka kopā ar savu vīru, taču, redzot, ka viņš var paskriet ātrāk, viņa mudināja vīru skriet tālāk bez viņas, lai tiktu sasniegti viņas mīļotā mērķi un abi būtu apmierināti.

6. Lai gan jūs ar partneri skrienat kopā, ir ļoti svarīgi ieklausīties sevī un izvērtēt savus spēkus. Ja tev rodas slikta pašsajūta, sāk sāpēt sāns vai rodas citas veselības problēmas, samazini tempu vai pārej uz soļošanu, nevis ignorē savas sajūtas un dzenies pakaļ partnerim. Aizmirstot par sevi, tu vari ļoti kaitēt savai veselībai.

7. Skrējēji Nikija un Džens jau gadiem ilgi dodas skriet reizē, taču vienu un to pašu maršrutu skrien katrs savā tempā, jo uzskata, ka ļoti svarīgi ir katram skriet atbilstoši savām sajūtām un veselības stāvoklim, katram pašam sekojot līdzi savam ritmam un elpošanai.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!