Foto: Shutterstock

Ja ziemas periodā saule riet par agru un neesi paspējis uzņemt pietiekamo enerģijas devu, vērts sākt domāt par citiem risinājumiem, lai ik brīdi nejustos noguris. Pat vienkārša 15 minūšu pastaiga liks tavā ķermenī asinīm cirkulēt straujāk, tādējādi apgādājot orgānus ar lielāku skābekļa daudzumu un uzlabojot pašsajūtu. Līdzīgs efekts būs jebkurām fiziskām aktivitātēm.

Izdevums The Health apkopojis dažus vienkāršus vingrinājumus, ko veicot, mazināsies noguruma sajūta. Ieteicams tos izpildīt katru rītu, bet var veikt arī dienas gaitā.

Pieliekšanās un izstaipīšanās

Sākuma stāvoklis: kājas plati, rokas sakrustotas un elkoņos saliektas.

Vingrinājums: ar taisnu muguru, liecies uz priekšu tik tālu, līdz mugura ir paralēli grīdai. Atgriezieties sākuma pozīcijā.

Svarīgi! Ķermeņa svaram vingrinājuma laikā jākoncentrējas uz papēžiem un gurniem.

Sienas "eņģelis"

Sākuma stāvoklis: stāvus ar muguru pret sienu tā, lai mugurkauls, sākot no pleciem līdz gurniem, pieskartos pie sienas. Rokas izstieptas plecu augstumā paralēli grīdai.

Vingrinājums: turot rokas un muguru atspiestu pret sienu, stiepiet rokas, cik vien augstu iespējams. Pēc tam atgrieziet rokas sākuma pozīcijā (paralēli grīdai). Vizuāli tas nedaudz atgādinās sniega eņģeļu zīmēšanu tikai stāvus.

Sānu stiepšana

Foto: Shutterstock

Sākuma stāvoklis: apsēdies uz krēsla, un rokas saliec aiz muguras.

Vingrinājums: stiep kreiso elkoni uz augšu un nedaudz uz aizmuguri, izvingrinot krūšukurvi un atbrīvojot plaušas, kas uzlabos elpošanu. Šādā pozīcijā liecies uz kreiso pusi un tad atgriezies sākuma pozīcijā. To pašu atkārto arī uz labo pusi.

Divos piegājienos veicot 10 līdz 12 reizes katru vingrinājumu, atkal jutīsi enerģijas pieplūdumu.

Par enerģijas zagļiem lasi Rutks.lv rakstā "Mūžīgs nogurums? Pieci tavas enerģijas zagļi".

Par to, kā vēl cīnīties ar nogurumu, var lasīt šeit.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!