Foto: Publicitātes foto

Kopš laiks ir kļuvis silts un visapkārt viss zied un zaļo, nemaz vairs negribas iet uz sporta zāli, lai uzturētu sevi formā. Izrādās, tas arī nav vajadzīgs, jo gan Rīgā, gan daudz kur citur Latvijā iespējams piedalīties ļoti dažādos publiskos treniņos ārā - stadionos, pludmalē, estrādēs un citur.

Treniņi speciāli dāmām svārkos

Šādi sievišķīgi treniņi notiek Uzvaras parkā. Pirmais bija 2. jūnijā, bet neuztraucies, ja uz to nepaspēji, jo vēl paredzēti treniņi 6., 12., 19. un 26 jūnijā plkst. 19.00.

Vairāk par iniciatīvu 100 dienas svārkos, kas aicina sievietes kļūt sievišķīgākām un izaicina 100 dienas valkāt tikai kleitas un svārkus, lasi šeit.

Cigun un joga jūras krastā

Līdz ar vasaras sezonas sākumu Jūrmalas pludmalēs kvalificētu treneru vadībā notiek jogas, cigun un nūjošanas nodarbības, kuras ikviens interesents var apmeklēt bez maksas. Veselīga dzīvesveida aktivitātes līdzfinansē Jūrmalas pilsētas dome, lai iedzīvotājiem piedāvātu arvien plašākas veselīga dzīvesveida un veselības uzlabošanas iespējas.

Cigun nodarbības notiek trīs reizes nedēļā: otrdienās plkst. 18.30 Mellužu pludmalē, lietus gadījumā - Mellužu parka estrādē, ceturtdienās plkst. 18.30 Dubultu pludmalē, sestdienās plkst. 10.00 Kauguru pludmalē, lietus gadījumā - glābšanas stacijas 2. stāvā.

Jogas nodarbības notiek Majoru pludmalē, 100 - 200 metrus no Majoru glābšanas stacijas virzienā uz Dzintariem, sākot ar 3. jūniju līdz 2. septembrim, trešdienās plkst. 10.00 - izņemot jūlija pēdējo un augusta pirmo nedēļu.

Savukārt nūjošanas nodarbības notiek Kauguru pludmalē Kapteiņa Zolta ielas galā otrdienās plkst.10.00 un ceturtdienās plkst.17.00-19.00, ir iespēja saņemt nūjas uz vietas.

Otrdienās un ceturtdienās no plkst.19.00 līdz 21.00 Kauguru pludmalē notiek bezmaksas fitnesa un ielu vingrošanas nodarbības. Nodarbībās aicināts piedalīties ikviens aktīvā dzīvesveida piekritējs - gan sievietes, gan vīrieši bez vecuma ierobežojuma. 

Vairāk informācijas: jūrmala.lv

Treniņi Mežaparkā

Foto: LETA

Visas vasaras garumā ikviens bez maksas var uzlabot savas spējas skriešanā, nūjošanā un skrituļslidošanā, kā arī piedalīties brīvdabas funkcionālajās nodarbībās.

Ik otrdienu un ceturtdienu Mežaparkā plkst. 19.00 skvērā pie Rīgas Zooloģiskā dārza un no 1.jūnija pirmdienās plkst. 19.00 arī Uzvaras parkā notiek skriešanas treniņi kopā ar "Nike Run Club" un treneriem Inesi Nagli un Arni Ozoliņu. Vairāk informācijas, reģistrēšanās treniņiem un treniņu kalendārs www.nrr.lv .

Savukārt katru pirmdienu un trešdienu Mežaparka zaļajā laukumā pie 8. estrādes vārtiem plkst. 20.00 notiek Viestura Saldava vadītie bezmaksas treniņi. Treniņš vienmēr notiek turpat zaļajā laukumā. "Treniņš ir funkcionāls, patstāvīgi mainīgs un augstas intensitātes," skaidro pats treneris.

Orientēšanās sacensības un treniņi

Foto: Publicitātes foto

Magnēts ir tradīcijām bagātas orientēšanās sacensības, kas vairākas reizes nedēļā (vasaras sezonā - otrdienās, trešdienās vai ceturtdienās, ziemas sezonā - sestdienās un svētdienās) notiek dažādas Latvijas vietas, bieži netālu no Rīgas. Tomēr tiem, kas baidās, ka, skrienot pa mežu, apmaldīsies un vēl tā īsti šo sporta veidu nav izpratuši, tiek piedāvāts veikt distanci arī instruktora pavadībā jebkurās Magnēts sacensībās, saņemt instruktora skaidrojumus par orientēšanos, veicamo distanci, karti, kompasu, to lietošanu, kā arī konsultāciju par orientēšanās pamatprincipiem.

Bērniem līdz 12 gadiem katrā Vasaras Magnēta kārtā plkst.18.30 bezmaksas orientēšanās apmācība instruktora pavadībā.

Vairāk informācijas www.magnets.lv.

Spēka treniņi Latvijas pilsētās

KSMR
Fitness
specializācija ir vispārējās fiziskās sagatavotības treniņi, kuros attīstītam dažādas fiziskās īpašības kā, piemēram, veiklība, ātrspēks, eksplozīvais spēks, maksimālais spēks. Treniņus vada divi treneri.

Tiek organizēti arī treniņi, kur dalībniekiem tiek stiprināta visa ķermeņa dziļā muskulatūra, līdz ar to varētu teikt, ka notiek ne tikai fiziskās sagatavotības treniņi, bet cilvēki tiem tiek arī sagatavoti. Šie treniņi ir paredzēti gan vīriešiem, gan sievietēm, gan arī jauniešiem neatkarīgi no esošās fiziskās sagatavotības. 

Fiziskās sagatavotības treniņi notiek dažādās Latvijas pilsētās – Ikšķilē, Jūrmalā, Carnikavā un arī Rīgā. Ar treniņu grafiku un cenām var iepazīties ksmrfitness.lv/.

Izturības treniņi un diskusija

Dubulttreniņš ir augstas intensitātes spēka un izturības treniņš kurā izmanto savu ķermeņa svaru, bet pēc tam seko saruna/diskusija par dažādām dzīves tēmām. Treniņi notiek gan no rīta, gan vakarā parasti Daugavas stadionā, kur var izmantot arī līdztekas un stieņus, lai vairotu izturību. Tomēr, tā kā stadions ne vienmēr ir pieejams, ieteicams sekot līdzi treniņu grafikam Facebook profilā.

Treniņi mammām

Jaunās māmiņas ar visiem mazuļiem treniņiem pulcējas dažādās Latvijas vietās ar kustības
Momyfit
starpniecību. Treniņi notiek gan Valmierā, gan Rīgā, Jūrmalā, Bauskā un citur. Momyfit ir kustība, kurā tiekas jaunās māmiņas ar mazuļiem ratos un vingro. Šīs kustības aizsācēja ir fitnesa trenere Vero, kura arī ir jaunā māmiņa.

Treniņos jaunās māmiņas ne tikai izvingrojas un atgūst labu formu, bet arī satiek izpļāpājas un iegūst jaunas draudzenes.

Praktiskas nodarbības un padomi

Šovasar Rīgā var piedalīties organizētās bezmaksas sporta nodarbībās, kur kopīgi vingrojot, var saņemt arī individuālas trenera konsultācijas par katram piemērotāko treniņu metodiku, fizisko slodzi, veselīgu uzturu, par vispusīgu fizisko sagatavotību, kā arī saņemt atbildes uz katru interesējošo jautājumu saistībā ar sporta aktivitātēm.

Nodarbības vada treneris Mārtiņš Dakša. Tajās ir gan praktiska vingrošana, gan teorētisku jautājumu apspriešana -kā pareizi iesildīties, kā veidot savu individuālo treniņu plānu un sabalansēt fizisko slodzi ar veselīgu uzturu. Apmeklētājiem būs iespēja uzzināt par izturības, spēka, ātruma, lokanības un koordinācijas trenēšanu, par dažādu vingrojumu pielietošanu atbilstoši sava ķermeņa īpatnībām utml. Uz nodarbībām jāņem līdzi sporta tērps, jo tiks nodrošinātas ģērbtuves un arī duša.

Nodarbības notiks 30. jūnijā Latvijas Sporta pedagoģijas akadēmijas stadionā (Brīvības iela 333), 28. jūlijā pie Rīgas Futbola skolas (Uzvaras bulvāris 10), 25. augustā pie Bērnu un jauniešu centra "Laimīte" (Sarkandaugavas iela 24) un 29. septembrī pie Rīgas Sporta manēžas (Maskavas iela 160).

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!