Foto: Shutterstock

Brīžos, kad jūtamies miegaini vai noguruši, galva "nestrādā" un noskaņojums nekāds, parasti ķeramies pie kafijas tases. Taču ir vērts izmēģināt netradicionālāku metodi – ausu pašmasāžu, kas uzmundrinās tikpat labi, ja ne labāk, apgalvo portāls Zdorovie.com.

Veicot ausu gliemežnīcu pašmasāžu, iespējams aktivizēt visus dzīvībai svarīgos procesus organismā, iegūt enerģijas pieplūdumu un palielināt savas kā fiziskās, tā garīgās darbspējas. Ne velti ķīniešu tradicionālajā medicīnā uzskata, ka uz auss gliemežnīcas atrodas visu orgānu projekcijas – punkti, kuros iedurot akupunktūras adatas, iespējams stimulēt attiecīgā iekšējā orgāna darbību.

Kā pareizi veikt ausu masāžu

1. Pirmais, bet pats svarīgākais nosacījums: ausis jāmasē rūpīgi, bet ļoti aktīvi – tā, lai tās "degtu".

2. Sāc masāžu ar maigu ausu glāstīšanu ar plaukstām. Pārej pie ausu ļipiņām – pavelc tās uz leju 10 reizes. Tad, satverot augšējo malu, pavelc ausis 10 reizes uz augšu. Pēc tam pavelc tās 10 reizes uz aizmuguri un mazliet uz sāniem.

3. Turot ausis ar rokām, apļo tās 10 reizes uz priekšu un pēc tam tikpat reizes – atpakaļ.

4. Tad stipri uzspied ar pirkstiem uz auss ejas un strauji atrauj tos – atkārto 10 reizes.

5. Pēc tam satver no abām pusēm auss gliemežnīcas izcilnīti (tragus), kas sedz auss eju, un to 10 reizes saspied.

6. Satver ausis ar diviem pirkstiem – aiz auss liec rādītājpirkstu, bet priekšpusē vidējo pirkstu. Slidinot pirkstus uz augšu, uz leju, kārtīgi izberzē ausis.

7. Noliec plaukstas uz ausu gliemežnīcām un, virzot tās uz augšu, uz leju, enerģiski izberzē tās.

Pašmasāžas veikšanai nebūs nepieciešamas vairāk kā piecas minūtes, un uzmundrinošu efektu sajutīsi gandrīz uzreiz. Šo pašmasāžu vari veikt katru rītu, lai ātrāk pamostos, kā arī brīžos, kad jūties pārguris vai miegains, trūkst enerģijas.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!