Austris Augusts, kam naktī uz 1. decembrī veica aknu transplantāciju, atkopjas pēc operācijas un savā pirmajā ēdienreizē pēc pamošanās mielojās ar saldējumu, liecina puiša mammas Ilzes Augustes sociālajos tīklos ievietotā informācija. Operācija notika Tartu slimnīcā un nepieciešamos 40 000 eiro tās veikšanai saziedoja līdzcilvēki.

Svētdien, 4. decembrī, sociālajā tīklā "Facebook" Austra mamma ir ievietojusi video, kurā redzams, kā jaunietis ēd saldējumu. Viņa gan precizē, ka puisis vēl īsti pats neēd un saldējums viņam iedots ārstēšanās nolūkā. Austris pamodās jau 2. decembrī – vienu dienu pēc operācijas. "Paldies visiem par atbalstu! Cīņa turpinās, nav viegli, bet ticam, ka viss būs," raksta jaunieša mamma.

Jau ziņots, ka Austrim aknu transplantācija bija nepieciešama, jo viņam ir reti sastopama slimība, kas rada hroniskus žultsvadu sašaurinājumus aknās. Tās rezultātā attīstās aknu ciroze, kas ietekmē ne tikai aknas, bet arī citus iekšējos orgānus, to darbību un funkcijas. Tā kā valsts aknu transplantācijas sola apmaksāt, sākot ar 2018. gadu, bet operācija jaunietim bija vajadzīga pēc iespējas ātrāk, nācās lūgt sabiedrības atbalstu tās apmaksāšanai.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!