Spēja sēdēt, piecelties kājās, apgriezt nagus, paēst un pašam nokārtot dabiskās vajadzības – par to pašlaik priecājas Austris Augusts, kam naktī uz 1. decembri Tartu slimnīcā veica aknu transplantāciju. Jaunākajā video, ko Austris publicējis, viņš pauž prieku par atlabšanu un pasakās visiem atbalstītājiem, kā arī atvainojas, ka vēl nav paspējis atbildēt uz saņemtajām vēstulēm – pašlaik tas ir vienkārši neiespējami.

Ceturtdien, 8. decembrī, Austrim bija arī fizioterapijas nodarbība, kuras laikā viņš stāvēja kājās un spēra pirmos soļus pēc operācijas. Tāpat jaunietis ļoti priecājas, ka beidzot ir varējis apgriezt nagus – tas esot aizņēmis veselas 40 minūtes. Lai arī citiem Austra paveiktais var likties nieks, viņam pašlaik daudzas ikdienišķas darbības sagādā grūtības.

"Draugi, lūdzu, neapvainojieties un neķeriet kreņķi, un nedusmojiet, ja es esmu apskatījis jūsu ziņas, bet neesmu devis nekādu atbildi. Atbildēt uz katru un ikvienu no jūsu laba vēlējumiem – tas būs vienkārši neiespējami šobrīd," saka Austris. Tā vietā viņš sola regulāri publicēt informāciju par to, kā viņam klājas. Jaunietis pateicas visiem, kas ir snieguši palīdzību: "Paldies jums par jūsu atbalstu. Bez jums nekas no šī nebūtu noticis un man nebūtu, ko jums pastāstīt."

Jau ziņots, ka Austrim aknu transplantācija bija nepieciešama, jo viņam ir reti sastopama slimība, kas rada hroniskus žultsvadu sašaurinājumus aknās. Tās rezultātā attīstījās aknu ciroze, kas ietekmē ne tikai aknas, bet arī citus iekšējos orgānus, to darbību un funkcijas. Tā kā valsts aknu transplantācijas sola apmaksāt, sākot ar 2018. gadu, bet operācija jaunietim bija vajadzīga pēc iespējas ātrāk, nācās lūgt sabiedrības atbalstu tās apmaksāšanai.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!