Foto: LETA

20 gadus vecā īriete Džoana O'Riordana ir viena no septiņiem cilvēkiem pasaulē, kas piedzimuši ar Tetra-amelia sindromu, ļoti retu slimību, kam raksturīgs visu četru ekstremitāšu trūkums. Tomēr tas netraucē viņai dzīvot aktīvu un piesātinātu dzīvi: Džoana daudz ceļo, lasa lekcijas, cīnās par cilvēku ar kustību traucējumiem tiesībām un ne mirkli nezaudē optimismu un dzīvessparu. No 6. līdz 10. jūnijam viņa viesojas Rīgā. "Delfi Woman" piedalījās viņas lekcijā.

"Negribu, lai pret mani izturas kaut kā citādi. Esmu tāda, kāda esmu. Nav jēgas tādēļ slīgt depresijā. Varētu jau dienām ilgi sēdēt istabā un raudāt, bet tā taču ir pilnīgi bezjēdzīga laika šķiešana. Es braucu uz ballītēm, spēlēju ar draugiem "Xbox", studēju kriminoloģiju un dievinu sportu. Es lietoju kosmētiku, man ir skaists apģērbs. Pēc koledžas beigšanas plānoju braukt uz Ņujorku. Kļūšu par žurnālisti vai politiķi," viņa ieskicē savas ikdienas gaitas un nākotnes plānus.

Foto: LETA

Pērn šī neparastā meitene ieguva titulu "Izcilākais jaunais cilvēks pasaulē". Ceļojot pa dažādām valstīm un uzstājoties plašai auditorijai (sākot no ANO konferencēm līdz TEDx lekcijām), Džoana cīnās par dzīves apstākļu uzlabošanu cilvēkiem ar invaliditāti, motivē un iedvesmo apkārtējos. Ar savu piemēru viņa pierāda: nekas nevar traucēt cilvēkam, kurš savā dzīvē tiešām kaut ko vēlas sasniegt.

Lekcijas laikā Rīgā Džoana atklāja, ko nozīmē būt "cilvēkam bez robežām" (tā viņu mēdz dēvēt). Mēs ticam, ka domu graudi, ko viņa pauda, palīdzēs katram no jums no cita skatpunkta paskatīties uz savām problēmām un kļūt laimīgākam.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!