Foto: PantherMedia/Scanpix

No 7. līdz 15. oktobrim ceturto gadu pēc kārtas visā Latvijā norisināsies Psiholoģijas dienas, kuru laikā notiks psiholoģiskās konsultācijas, psiholoģiskā kino seansi ar viedokļu apmaiņu pēc filmu noskatīšanās, diskusijas, kā arī semināri un lekcijas dažādās psiholoģijas jomās. Psiholoģijas dienu pasākumi ir paredzēti ne vien nozares profesionāļiem, bet arī ikvienam citam. Kopā tiek plānoti vairāk nekā 30 dažādi pasākumi un lielākā daļa no tiem ir apmeklējami bez maksas, informēja Psiholoģijas dienu galvenā koordinatore Zane Veinberga.

Psiholoģijas dienu mērķis ir sekmēt atvērtu, radošu vidi profesionālai diskusijai, kā arī informēt sabiedrību, nozares speciālistus, psiholoģijas studentus un citus interesentus par aktualitātēm psiholoģijā Latvijā un ārpus tās. Šo pasākumu laikā tiks pārrunāti arī jaunākie pētījumi Latvijā, organizētas diskusijas par aktuālām tēmām, kā arī sniegta praktiska un noderīga informācija ikvienam interesentam. Psiholoģijas dienas norisinās kopš 2013. gada. Sākot no 2014. gada, tās koordinē Latvijas Psihologu biedrība.

Šogad semināros iekļautas tādas tēmas kā sporta psiholoģija, bērnu audzināšana, emocionālais intelekts, veselīga dzīvesveida sekmēšana, smilšu spēles, depresija, intelektuālā produktivitāte, apzinātība, ikdienas stress un trauksme, tāpat būs pieejamas bezmaksas konsultācijas un citas aktivitātes. Tiek organizēts arī jauno zinātnieku konkurss, kur psiholoģijas studenti var piedalīties ar pašu veiktajiem pētījumiem.

Psiholoģijas dienu pasākumi ir bez maksas, izņemot psiholoģiskā kino vakarus un atsevišķas konferences. Pasākuma dalībnieki tiek aicināti pieteikt savu dalību, jo daudzos pasākumos ir ierobežots apmeklētāju skaits.

Iepriekšējos gados tika saņemtas lieliskas atsauksmes no Psiholoģijas dienu apmeklētājiem. Lūk, dažas no tām: Ārkārtīgi interesanta lekcija, bagātīga un plaša informācija, radoša un saistoša pasniegšana; Liels paldies, ka kaut kas tāds vispār notiek; Paldies, bija tiešām interesanti.

Psiholoģijas dienas norisināsies ne vien Rīgā, bet arī citās Latvijas pilsētās. Precīzāka informācija par pasākumiem, norises vietu un tēmām ir pieejama mājaslapā www.psihologijasdienas.lv, kurā var aplūkot pasākumu afišu, reģistrēties un saņemt jaunumus par pasākumiem, kā arī "Facebook" lapā "Psiholoģijas dienas 2016".

Psiholoģijas dienu organizēšanā aktīvi ir iesaistījušās arī Baltijas Starptautiskā akadēmija, Daugavpils Universitāte, Latvijas Individuālpsiholoģijas asociācija, Latvijas Juridiskās psiholoģijas asociācija, Latvijas Klīnisko psihologu asociācija, Latvijas Konsultatīvās psiholoģijas asociācija, Latvijas Organizāciju psihologu biedrība, Latvijas Psihologu biedrība, Latvijas Skolu psihologu asociācija, Latvijas Sporta psiholoģijas asociācija, Latvijas Testu komisija, Latvijas Universitāte, Latvijas Veselības psiholoģijas asociācija, Rīgas Pedagoģijas un izglītības vadības akadēmija un Rīgas Stradiņa universitāte.

Starptautiskā līmenī šādus pasākumus rīko Apvienoto Nāciju Organizācija sadarbībā ar Amerikas Psiholoģijas Asociāciju. Labs piemērs Latvijas psihologu saimei ir Austrālija, kur nu jau 16 gadus otrajā novembra nedēļā notiek Psiholoģijas nedēļa, ko organizē Austrālijas Psiholoģiskā biedrība.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!