Foto: PantherMedia/Scanpix
No pirmdienas, 23. maija, līdz pat svētdienai Rīgā notiks dažādi Latvijas veselības nedēļas pasākumi, katrai nedēļas dienai izvirzot konkrētu aktivitāti, informēja Rīgas domē.

Šodiena, 23. maijs, ir izvēlēta par "Brauc ar velosipēdu" dienu, 24. maijs – par "Sāc rītu aktīvi" dienu, 25. maijs – par "Izvēlies kāpnes!" dienu, kurā cilvēkus aicina atturēties no lifta izmantošanas, 26. maijs – par "Sarīko kustību pauzi" dienu, kuras laikā darba vietās cilvēki tiek aicināti sarīkot kopīgu, veselīgu un kustīgu pauzi, bet 27. maijs kļuvis par Acu veselības dienu.

Tāpat ikviens tiek aicināts apmeklēt arī bezmaksas nūjošanas nodarbības sertificēta instruktora vadībā. Ar nūjošanas nodarbību grafiku iespējams iepazīties mājaslapas "Ld.riga.lv" sadaļā "Aktualitātes".

Veselības nedēļas laikā notiks arī īpašs seminārs grūtniecēm, kurā tiks stāstīts par veselīgu uzturu grūtniecības periodā, kā arī būs praktiska grūtnieču vingrošanas nodarbība. Seminārs notiks 28. maijā, Brīvības gatvē 214M, sākums plānots pulksten 12.

Arī pēc Latvijas veselības nedēļas Rīgas iedzīvotāji un viesi tiek aicināti apmeklēt dažādas sportiskās nodarbības, kā arī no 1. jūnija visas vasaras garumā piedalīties vingrošanas nodarbībās, kas notiks brīvā dabā trenera vadībā trīs dažādās vietās. Katru otrdienu no pulksten 19 līdz 20 cilvēki tiek aicināti vingrot Māras dīķa parka teritorijā, katru trešdienu no pulksten 19 līdz 20 – Velnezera atpūtas teritorijā, bet katru ceturtdienu tajā pašā laikā – Ziedoņdārza parka teritorijā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!