Foto: Shutterstock

Cilvēkiem ar invaliditāti un prognozējamo invaliditāti ir iespēja par valsts budžeta līdzekļiem apgūt profesiju Sociālās integrācijas valsts aģentūras (SIVA) Jūrmalas profesionālajā vidusskolā un Koledžā, informē Labklājības ministrija (LM).

LM norāda, ka valsts piedāvā profesionālās rehabilitācijas pakalpojumus, lai cilvēki ar invaliditāti varētu apgūt jaunu profesiju vai pilnveidot savas profesionālās zināšanas un prasmes. Tie ietver ne tikai profesijas apguvi un zināšanu pilnveidi, mācību laikā iespējams saņemt arī ārstu un citu speciālistu konsultācijas, nostiprināt un uzlabot veselības stāvokli, dzīvot labiekārtotā dienesta viesnīcā un apgūt transporta līdzekļa vadīšanu.

Lai tuvāk iepazīstinātu ar piedāvāto profesionālās rehabilitācijas pakalpojumu, SIVA ceturtdien, 25. augustā, no pulksten 10 līdz 15 koledžā un Jūrmalas profesionālajā vidusskolā rīkos Atvērto durvju dienu, aicinot visus interesentus klātienē izstaigāt mācību telpas un apskatīt dienesta viesnīcas.

SIVA, sadarbojoties ar dažādiem Latvijas uzņēmumiem un iestādēm, izglītojamajiem nodrošina prakses vietas. Līdz šim veiksmīga sadarbība veidojusies ar tādiem darba devējiem kā "Latvijas Dzelzceļš", Lauku atbalsta dienests, Jūrmalas pilsētas dome, "Maxima", "Vision Express" "Rimi", kā arī viesnīcām "Villa Joma" un "Pegasa pils".

"SIVA izglītības iestādēs ir pielāgota, ikvienam pieejama, komfortabla vide. Ierīkotas uzbrauktuves, lifti, automātiski veramas durvis. No kopmītnēm, kas izvietotas arī jūras krastā, līdz skolai un atpakaļ kursē bezmaksas autobuss. Notiek dažādi pasākumi – sporta spēles, koncerti, ekskursijas, pārgājieni. Šogad iekārtotas atpūtas telpas un datorklase, tādējādi paplašinot izvēles iespējas saturīgi pavadīt brīvo laiku pēc mācībām. Tiek darīts viss iespējamais, lai cilvēks pie mums justos kā mājās", skaidro SIVA direktore Ilona Jurševska.

Apgūt profesiju SIVA izglītības iestādēs par maksu var arī citi interesenti. SIVA koledža ir vienīgā izglītības iestāde Latvijā, kur var apgūt surdotulka profesiju. Mācības programmā "surdotulks" finansē valsts.

Plašāka informācija par izglītības programmām un uzņemšanas kārtību: www.siva.gov.lv.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!