Foto: Shutterstock

Acis galvenokārt ir pirmās, ko cilvēki satiekoties ierauga. Tāpēc svarīgi, lai tās izskatītos mirdzošas un možas. Katrs pats mājās var pagatavot vienkāršas, bet efektīvas maskas tumšo loku noņemšanai un acu skaistuma atdzīvināšanai, vēsta portāls infinitelash.com.

Gurķu maska

Sastāvdaļas:

  • Viens gurķis
  • 10 – 15 vates spilventiņi
Kā pagatavot?

Sablenderē gurķi un pievieno nedaudz ūdeni. Masā iemērc vates spilventiņus un nedaudz saspied tos, lai atbrīvotos no liekās sulas. Šos spilventiņus ieliec plastmasa maisiņā un tad saldētavā, lai sasalst. Kad tie sasaluši, tad var likt uz acīm. Jāpatur 20 līdz 25 minūtes.

Ieguvumi

Gurķi bagātīgi satur ūdeni un arī K vitamīnu, kas palīdz atsvaidzināt nogurušas acis. Gurķi arī palīdz mazināt tumšos lokus zem acīm, mitrinātu un nomierinātu ādu. Pie tam laicīgi sagatavotus sasaldētos vates gabaliņus varēsi izmantot, kad vien būs tāda nepieciešamība. 

Kartupeļu un piparmētru maska

Sastāvdaļas:

  • Viens kartupelis
  • Piecas līdz sešas piparmētru lapas
  • 10 līdz 15 vates spilventiņi
Kā pagatavot?

Nomizo kartupeli un sablenderē to kopā ar piparmētru lapām. Pievieno nedaudz ūdens. Masā iemērc vates spilventiņus un izspiediet no tiem lieko sulu. Salieci visu plastmasa maisiņā un tad liec saldētavā. Kad nepieciešams, izmanto spilventiņus, liekot uz acīm apmēram uz 20 līdz 25 minūtēm. 

Ieguvumi

Kartupeļi palīdz mazināt tumšos lokus zem acīm. Piparmētra atsvaidzina un padara ādu ap acīm jauneklīgāku un dzīvāku. Gluži tāpat kā gurķu masku, arī šo var izmantot, kad vien vēlas, ja jau iepriekš ir sagatavoti vairāki maskas vates gabaliņi. 

Alvejas un burkānu maska

Sastāvdaļas:

  • Viens olas baltums
  • Viena ēdamkarote sasmalcinātu burkānu
  • Viena tējkarote alvejas
Kā pagatavot?

Visas sastāvdaļas sajauc bļodā līdz masa iegūst putojošu konsistenci. Ar otiņu maisījumu uzsmērē zem acīm. Masku uz acīm atstāj 15 līdz 30 minūtes un tad noskalo ar vēsu ūdeni. 

Ieguvumi

Burkāni ir bagāti ar vitamīnu A, kas lieliski palīdz cīņā ar grumbām. Olu baltums satur olbaltumvielas, kas palīdz noņemt tūsku, bet alveja palīdz iekaisuma gadījumos, nomierinot sakairinātu un apsārtušu ādu. 

Kafijas maska

Sastāvdaļas

  • Viena ēdamkarote kafijas 
  • Viena ēdamkarote medus
  • Viena tējkarote E vitamīna eļļas
  • 5 līdz 10 vates spilventiņi
Kā pagatavot?

Kafiju aplej ar karstu ūdeni un ļauj tai atdzist. Pievieno medu un E vitamīna eļļu. Pagatavotajā masā iemērc vates spilventiņus un izspied lieko šķidrumu. Spilventiņus saliec plastmasas maisiņā, tad ievieto ledusskapī un ļauj, lai tie sasalst. Masku uz acīm paturi 10 līdz 15 minūtes.  

Ieguvumi

Gluži kā tase kafijas pamodina agri no rīta, tāpat arī maska pamodinās nogurušās acis. Kafijā esošais kofeīns palielina asins cirkulāciju, noņemot maisiņus zem acīm. Medus un E vitamīna eļļa lieliski sader kopā, lai mīkstinātu ādu un samazinātu tūsku.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!