Foto: Mareks Gaļinovskis
Līdzšinējos gados plašu atzinību guvušais Sieviešu skrējiens šogad aktīva dzīvesveida piekritējas Mežaparkā pulcēs 11. un 12. jūnijā. Pasākums jau ceturto gadu pulcēs vairākus tūkstošus aktīvu un sabiedrisku sieviešu, tāpēc rīkotāji vērienīgo notikumu paplašinājuši visas nedēļas nogales garumā, sestdien piedāvājot brīvdabas fitnesa programmu, savukārt skriešanas svētkiem atvēlot svētdienu.

Pirmajā dienā dalībniecies pulcēsies nebijušā brīvdabas fitnesa dienā, kas norisināsies sadarbībā ar "MyFitness". Latvijas un ārvalstu treneri Mežaparkā visas dienas garumā liks kustēties sievietēm, kurām ir svarīgi uzturēt savu fizisko formu, labu veselību, vairot skaistumu un būt kopā ar sev līdzīgi domājošām. Fitnesa aktivitātes Mežaparkā sāksies pulksten 12 un turpināsies līdz pat pulksten 18, bet ierasties pasākuma centrā varēs jau no pulksten 11.

Jebkurai sievietei nepieciešams kustēties, norāda Sieviešu skrējiena vēstneses, par kurām šogad izvēlētas sievietes no tautas, nevis plaši pazīstamas sabiedrības dāmas, kā tas ir bijis visos iepriekšējos gados. Septiņas burvīgas daiļā dzimuma pārstāves – juriste Luīze Mantiņa, trīs bērnu māmiņa Ramona Simona Mežgaile, enerģijas medniece Linda Samsonova, dvīnes daiļslidotājas Marta un Ieva Poļevskas, jaunā māmiņa Linda Ķuze un dabas cienītāja Alise Putraima – izraudzītas īpašā konkursā, kas tikai veidots sadarbībā ar pasākuma atbalstītāju, sporta preču veikalu tīklu "Sportland".

Foto: Mareks Gaļinovskis

Pasākuma vēstneses iedvesmo apkārtējos ar savu pozitīvo piemēru un iedrošina arī citas sievietes rūpēties par sevi.

"Skrienu sevis dēļ, jo pēc skrējiena varu ļoti viegli atslābināties un sakārtot savas domas. Protams, arī fiziskās formas uzlabošanai, ikdienas rutīnas mazināšanai un veselībai noder skriešana," uzsver Sieviešu skrējiena vēstnese Linda Ķuze, atzīmējot arī brīvības sajūtu, ko sniedz skriešana. Citām meitenēm Linda novēl izaicināt sevi un nospraust mērķus, sakot viedus vārdus: "Ja mēs, Sieviešu skrējiena vēstneses, varam, tad arī jūs, meitenes, varat!"

Trīs bērnu māmiņa Ramona Simona Mežgaile ir gandarīta par iespēju motivēt citas māmiņas un skrien savas labsajūtas uzlabošanai. "Es skrienu, jo tā ir sava veida meditācija un tas ir brīdis, kad varu būt kopā ar sevi un savām domām."

"Man patīk uzvarēt slinkumu un izaicināt sevi," ne mirkli nevilcinoties, saka enerģiskā Linda Samsonova, kura bērnībā nodarbojusies ar vieglatlētiku un šķēpa mešanu, taču tagad pievērsusies skriešanai.

"Mēs esam radīti kustībai! Jebkurai sievietei jānodarbojas ar aktivitātēm, kas viņai pašai vislabāk patīk," piebilst dvīnes Marta un Ieva Poļevskas, kuras ar skriešanu uzlādē savas iekšējās baterijas un atbrīvojas no dienā uzkrātās spriedzes.

Foto: Mareks Gaļinovskis

"Es skrienu, lai izvēdinātu galvu un izkustinātu rumpīti, uzturētu sevi formā un izbaudītu šodienu," piebilst skrējiena vēstnese Luīze Mantiņa, kura pirms Sieviešu skrējiena Mežaparka treniņā ieradusies kopā ar suni, kuram patīk izskrieties kopā ar saimnieci.

"Mēs skrienam, jo mēs gribam būt veselas un skaistas, kā arī uzturēt sevi formā. Mēs gribam iedvesmot arī citas meitenes," gatavojoties Sieviešu skrējienam, bilst viena no Mežaparka koptreniņā sastaptām vēstnesēm "MyFitness" trenere Daiga, veltot iedvesmojošus vārdus arī citām sievietēm: "Esiet aktīvas, mīļās meitenes!"

Veselīgam sievietes organismam nepieciešams kustēties katru dienu, tāpēc fitnesa piesātinātai sestdienai brīvā dabā svētdien sekos ierastais Sieviešu skrējiens, kurš šogad paplašināts ar jaunu distanci.

Ceturtajā Sieviešu skrējienā dalībnieces var izvēlēties gan tradicionālo 7,5 kilometru distanci, gan nebijušo 5 kilometru skrējienu, ja pirmajā reizē 7,5 kilometri šķiet pārāk daudz. Abas distances var veikt ne tikai skrienot, bet arī nūjojot vai ejot.

Tā kā daudzām sievietēm, iespējams, šis būs pirmais publiskais skriešanas, iešanas vai nūjošanas pasākums, kā arī tās, kuras sporto veselības uzlabošanai, nevis, lai sacenstos un rezultātu tabulās pierādītu savu varēšanu, kā 7,5 kilometru, tā arī 5 kilometru distancēs varēs doties ar laika kontroli vai bez tās.

Foto: Mareks Gaļinovskis

Mežaparks – tā ir skriešana un sportošana dabā, tas ir svaigs gaiss un brīvības sajūta. Daudzie asfaltētie celiņi brīvdienās ir pilni ar cilvēkiem, kuri ne tikai skrien un vingro. Tāpēc neiztrūkstoša Sieviešu skrējiena sastāvdaļa būs arī nūjošanas distances.

Kā jau katru gadu, savos skrējienos piedalīsies bērni vecumā no 2 līdz 12 gadiem. Jāpiebilst, ka 200-1000 metru garajos bērnu skrējienos aktīvi piedalās arī puikas.

Šogad sacensību organizatori sarūpējuši nebijušu jaunumu – gan visas finišējušās dalībnieces 5 vai 7,5 kilometru distancēs, gan Bērnu skrējiena dalībnieki saņems piemiņas medaļas un, kā ierasts, ūdeni un gardumus no sacensību organizatoriem un atbalstītājiem. Bet par papildu samaksu dāmas varēs medaļās iestrādāt arī savu laiku.

Iepriekšējā pieteikšanās gan Sieviešu skrējienam, gan fitnesa dienai par izdevīgākām cenām turpināsies līdz 10. jūnijam skrējiena mājas lapā "Sieviesuskrejiens.lv". Ja ir vēlme sportot abas dienas, tad vienīgajam sieviešu skrējienam Latvijā iespējams reģistrēties izdevīgāk, iegādājoties divu dienu biļeti. Pieteikšanās būs iespējama arī 11. un 12. jūnijā pasākuma laikā uz vietas Mežaparka estrādē, taču tad jārēķinās ar lielāku cenu un savlaicīgu ierašanos, lai paspētu piereģistrēties.

Sīkāka informācija un pieteikšanās "Sieviesuskrejiens.lv".

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!