Foto: Shutterstock
Siltais vasaras sākums ir ieviesis korekcijas arī aptieku pieprasītāko medikamentu sarakstā. Kā liecina "Benu" aptieku apkopotie dati, strauji kāpis pieprasījums līdzekļiem sirds veselībai.

Karstums, kas Latviju pāršalca jūnijā, ļoti būtiski ietekmējis pieprasījumu pēc sirds veselības līdzekļiem. Siltā laika dēļ mēneša sākumā un beigās šī gada jūnijā sirds līdzekļu pārdošana salīdzinājumā ar to pašu periodu 2015. gadā esot pieaugusi gandrīz par 30%.

"Būtiskāko pieprasījuma pieaugumu varēja novērot īsi pirms Līgo svētkiem un jūnija pēdējā nedēļā, kad termometra stabiņš pacēlās īpaši augstu. Salīdzinājumā ar attiecīgo periodu pērn pieprasījums auga vairāk nekā par 40%. Šajā laikā pārdošana kāpa galvenokārt sirds pilieniem, vilkābeļu tinktūrai un validolam," pieprasījuma tendences komentē "Benu" aptieku pārdošanas attīstības vadītājs Egils Tēbelis.

Pieprasījums pēc sirds līdzekļiem bijis augsts arī jūlija pirmajā pusē. Šajā laikā pieaugums salīdzinājumā ar 2015. gada jūliju bijis 23%. Tēbelis piebilst, ka aizvien nemainīgi augsts pieprasījums bijis arī pēc "Mildronāta". Tas gan mazāk saistīts ar silto laiku un vairāk ar ažiotāžu, kas tika sacelta pavasarī.

Ko svarīgi zināt par sirds veselību, lasi šeit.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!